talvi6.jpg

Ajankohtaista tietoa latujen ja luistelukentän hoidosta

LADUT

Multian kunta ylläpitää seuraavia latureittejä.

Siltalamminkankaan pururata (Siltalammintie 5)

Härkölammen kierros (Junttilantie 2)

Urheilukentän latu (Urheilutie)

Uitamon lenkki (lähtö Siltalammintie 5)

Harmaakorvenlenkki (lähtö Teikarintie 41)

Tarkemmat tiedot reittien ylläpidosta näet alta.

 

Valaistut ladut:

Siltalamminkankaan pururata ja Härkölammen kierros

  • Multian kunta ylläpitää Siltalamminkankaan (Siltalammintie 5) valaistua pururatalatua ja valaistua Härkölammen kierroksen lenkkiä. Siltalamminkankaalla on pääsääntöisesti ajettuna sekä perinteisen, että vapaantyylin latu, Härkölammella on kaksi rinnakkaista perinteisen latu-uraa.
  • Siltalamminkankaan ladun pituus on 3,8km (vaihteleva maasto)
  • Härkölammen ladun pituus on 1km (tasainen ja esteetön reitti)
  • Ladut ajetaan säätilanteen mukaan kerran päivässä klo 7-16 välillä. Lumisateella latuja ei ajeta vaan vasta lumisateen tauottua.

Muut ylläpidetyt ladut

Muita ylläpidettäviä latureittejä ovat Siltalamminkangas-Uitamo (6km, lähtö pururadalta) ja Sinervän Risti- Harmaakorpi (20km, lähtö esimerkiksi Sinervän  Ristiltä Teikarintie 41). Näitä latuja ylläpidetään kelien salliessa ja lumitilanteen mukaan. Tällä hetkellä metsissä ei ole tarpeeksi lunta, jotta hyvä latupohja oltaisiin saatu tehtyä. Uitamon ja Harmaakorven ladut on ajettu ensimmäisen kerran 18.1.2021.

 

LUISTELURATA/JÄÄKIEKKOKAUKALO

Kunta ylläpitää kirjasto-kuntotalon ja koulun välissä olevaa luistelukenttää (Pihlajatie 1). Luistelukenttä huolletaan arkisin klo 9 mennessä ja mikäli päivän aikana sataa lunta on arkisin klo 15 jälkeen toinen huoltokerta. Viikonloppuisin kenttä huolletaan kerran päivässä klo 10 mennessä. Kentän laidalta löytyy myös lumikola, mikäli lunta on kentällä haittaavissa määrin huoltoaikojen ulkopuolella. Luistelukenttä on valaistu klo 16 eteenpäin. Kentän käyttö on kielletty huoltotöiden aikana.

Ajankohtaista: HUOM! Jääkiekkokaukalon laidat pystytetään viikolla 4. Kenttä on tällöin poissa käytöstä kaksi päivää.