OS5A5629.jpg

Muuttajille/rakentajille

MULTIALLA ON MUKAVA ASUA

Monet sanovat, että Multialla on mukava asua. Syytä siihen kysyttäessä tulee usein vastauksena, että näin vain on. No, enemmän keskustelua jatkaessa kuulee sanottavan, että ihmiset kunnassa ovat niin välittömiä ja todella tuntee, että kaikista pidetään huolta. Useat mainitsevat myös kunnan hyvät peruspalvelut ja runsaat harrastusmahdollisuudet positiivisina seikkoina.

Multian kunta todellakin pystyy tarjoamaan asumiseen edullisuutta mm. siten, että runsaasta tonttitarjonnasta ei turhia rahasteta. Kunnassa tiedetään, että tyytyväinen tulija on tyytyväinen asukas myös jatkossa. Tärkeänä pidämme myös sitä, että peruspalvelut, mm. koulupuoli ja terveyspalvelut ovat kätevästi saatavilla. Tiivistetysti asian voi ilmaista siten, että ilman omaa autoakin täällä pärjää niin, että voi ympärivuotisesti asustella ja elää ilman, että olisi pakottava syy lähteä naapurikuntiin.

Totta kai jotkut erikoispalvelut löytyvät vasta kauempaa, mutta ei huolta; valtatie 18 vie tarvittaessa Sinut nopeasti eli reilussa puolessa tunnissa Jyväskylään ja kantatie 58 varttitunnissa Keuruulle. Eli kulkuyhteydet ovat hyvät!

Siis, mietipä Sinäkin Multialle muuttamista tai täällä jo oleville tänne jäämistä kokonaispakettina. Eipä liene Multiaa voittanutta.

Tonttien ja rakennuslupapalveluiden tiedustelut

Tiina Löytömäki

Vapaiden vuokra-asuntojen tiedustelut

Jenni Peltokangas

Asuntohakemus

Nuohoukset Multialla

Pelastuslain 13§ velvoittaa, että tulisijat ja savuhormit on nuohottu 59§:n mukaisella tavalla.

Vakituisen asunnon tulisijat tulee nuohota vuosittain. Loma- ja vapaa-ajan asuntojen nuohoukset tulee suorittaa kolmen vuoden välein.

Vastuu nuohouksen tilaamisesta on asiakkaalla. Multian alueella piirinuohoajana toimivat Keski-Suomen sisäilmamestarit. Vakuutusyhtiöt hyväksyvät tällä alueella vain Keski-Suomen sisäilmamestareiden nuohoukset. Nuohouksen voi tilata numerosta 0400-851393 tai sähköisesti osoitteessa http://www.k-ssisailmamestarit.fi.

Talousjätevesien käsittelystä haja-asutusalueilla

Multia on mukana maakunnallisessa Jyväskylän ammattikorkeakoulun koordinoimassa Talousjätevesien käsittelyn kehittäminen haja-asutusalueilla –hankkeessa. Hankkeen www-sivuilla osoitteessa www.jamk.fi/jatevesi on hyödyllistä tietoa mm. jätevesijärjestelmistä, hankkeen järjestämistä koulutus- ja neuvontatilaisuuksista sekä linkkejä muille aihetta koskeville sivuille. Sivuilla on myös lomakepohja jätevesijärjestelmää koskevan selvityksen tekemiseksi. Hanketyöntekijät käyvät myös tekemässä kiinteistökohtaisia selvityksiä pyynnöstä. Yhteystiedot löytyvät hankkeen sivuilta.