OS5A6454.jpg

Ajankohtaista terveysasemien toiminnasta korona-aikana (päivitetty 8.10.)

Tämä tilanteen mukaan päivitettävä uutinen listaa ajankohtaisimmat tiedot koronatilanteen aiheuttamista järjestelyistä Seututerveyskeskuksessa.

Epidemiatilanteen jatkuessa terveysasemien poikkeusjärjestelyt jatkuvat toistaiseksi.

Terveysasemille tulee saapua vain etukäteen sovitusti, jotta vähennetään tarpeetonta liikkumista ja infektion leviämisen riskiä julkisissa tiloissa. Kaikkien terveysasemien palvelunumerot toimivat normaalisti.

Isompien terveysasemien yleisissä tiloissa, joissa liikkuu useampia ihmisiä kerrallaan eikä turvavälejä ole mahdollista pitää, suositellaan käytettävän maskia. Myös henkilökunta käyttää maskia potilastilanteissa, joissa turvaväliä ei ole mahdollista pitää.

Jos epäilet koronatartuntaa tai saat akuutin flunssan oireita

 • Tee sähköinen oirearvio (https://pro.klinik.fi/contact/seututk) tai soita koronapuhelimeen p. 014 269 8180 ja toimi annettujen ohjeiden mukaan. Hoitaja tai lääkäri arvioi näytteenottotarpeen tilannekohtaisesti. Koronapuhelin palvelee arkisin klo 8–16 ja viikonloppuisin klo 9–15. Jätettyihin soittopyyntöihin vastataan saman päivän aikana.
 • Huolehdi riittävästä etäisyydestä muihin ihmisiin, jos liikut kodin ulkopuolella.
 • Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat. Laita käytetty nenäliina välittömästi roskiin. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi.
 • Huolehdi hyvästä käsihygieniasta. Pese käsiä vedellä ja saippualla ainakin 20 sekunnin ajan. Jos niitä ei ole saatavilla, käytä alkoholipitoista käsihuuhdetta. Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi.
 • Jos sinulle tulee vakavia oireita, kuten hengenahdistusta tai yleistilasi laskee, tai kyseessä on alle 3 kk ikäinen äkillisesti sairastunut lapsi, etkä saa yhteyttä koronapuhelimeen tai terveysasemalle, soita päivystysapuun 116 117. Toimi puhelimitse annettavien ohjeiden mukaan.

Katso tarkennetut ohjeet lapsen infektio-oireista THL:n sivuilta (THL.fi) >> (https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/lapset-ja-koronavirus)

Vastaanotot

Ota aina etukäteen yhteyttä, ennen kuin saavut terveysasemalle!

Puheluiden suuren määrän takia terveysasemien takaisinsoitoissa on välillä viivettä useampi tunti. Siitä huolimatta on syytä odottaa takaisinsoittoa kärsivällisesti, jotta puhelimet eivät ruuhkaudu tarpeettomista toistuvista yhteydenottoyrityksistä. Puhelimessa annetaan ohjeet turvalliseen terveyskeskuksessa asioimiseen.

Puhelimessa jonottamista voi vähentää tekemällä sähköisen oirearvion (https://pro.klinik.fi/contact/seututk) puhelinsoiton sijaan.

Seututerveyskeskuksen terveysasemilla hoidetaan potilaiden asioita mahdollisimman pitkälle sähköisesti, puhelimitse tai etävastaanotoilla, jotta voidaan pienentää infektiotartunnoille altistumisen riskiä. Tarvittaessa asiakas kutsutaan vastaanotolle paikan päälle ja hänet ohjeistetaan niin, että vastaanotto voidaan järjestää ilman tartuntavaaraa.

Infektioiden leviämisen minimoimiseksi on erityisen tärkeää, että infektio-oireiset potilaat eivät tule terveysasemalle muuten kuin etukäteen sovittuna.

Tartuntariskin estämiseksi terveysasemilla on erotettu hengitystieinfektio-oireisten potilaiden vastaanotto muista potilaista Joutsan, Keuruun ja Laukaan terveysasemille. Vastaanotolle tullessasi noudata puhelimitse saamiasi ohjeita sekä alla olevia oireidesi mukaisia kulkuohjeita.

Infektiovastaanotto hengitystieinfektio-oireisille

 • Joutsa, Luhanka, Toivakka: Infektiovastaanotto Joutsan terveysasemalla, kulku puhelimitse saatujen ohjeiden mukaisesti.
 • Keuruu, Multia, Petäjävesi: Infektiovastaanotto Keuruun terveysasemalla, kulku ainoastaan ensiavun sisäänkäynnin kautta.
 • Laukaa, Konnevesi: Infektiovastaanotto Laukaan terveysasemalla, kulku sisäpihan kautta arkisin klo 15 asti. Opasteet Kantolantien risteyksessä. Ilta- ja viikonloppupäivystyksen aikana kulku infektiovastaanotolle pääovesta.

Kiirevastaanotto muille

 • Joutsa, Luhanka, Toivakka: Kiirevastaanotto Joutsan terveysasemalla, kulku vastaanotolle, laboratorioon, röntgeniin ja fysioterapiaan ensiavun ovesta eli remontinaikaisen pääsisäänkäynnin kautta. Vastaanoton käytössä on edelleen myös hammashoitolan huone, jonne kulku hammashoitolan ulko-ovesta. Luhangan terveysasemalla näytteenotto toimii normaalisti, mutta muuten Luhangan terveysasemalla ja Toivakan terveysasemalla on toistaiseksi toimintaa vain etukäteen sovitusti.
 • Keuruu, Multia, Petäjävesi: Kiirevastaanotto Keuruun terveysasemalla, kulku ainoastaan Keuruun terveysaseman pääsisäänkäynnin kautta. Multian terveysasemalla, Petäjäveden terveysasemalla ja Haapamäen sivuvastaanotolla on toimintaa toistaiseksi vain etukäteen sovitusti.
 • Laukaa, Konnevesi: Kiirevastaanotto Laukaan terveysasemalla, kulku ainoastaan Laukaan terveysaseman pääsisäänkäynnin kautta. Konneveden terveysasemalla ja Lievestuoreen sivuvastaanotolla on toimintaa toistaiseksi vain etukäteen sovitusti.

Kiireettömät asiat

Kiireettömät yhteydenotot tulee tehdä mieluiten sähköisten asiointipalvelujen kautta, jotta vältytään puhelimessa jonottamiselta. Yhteydenottoon vastataan tilanteesta riippuen puhelimitse tai tekstiviestillä viimeistään seuraavan arkipäivän aikana.

Riskiryhmien palvelut

Terveyskeskuspalvelut järjestetään yhteydenoton perusteella tarpeen mukaisesti.

Myös kunnat tiedottavat omista palvelu- ja tukimuodoistaan yli 70-vuotiaille.

Poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta on tärkeää huolehtia omasta fyysisestä kunnosta ja pysyä liikkeellä. Seututk.fi-sivustolle (http://www.seututk.fi/fi-FI/Palvelut/Fysioterapia/Liikkeella_pysymisen_tarkeys_poikkeusolo(60358)) on koottu muutamia kotioloihin soveltuvia harjoitusohjelmia, joita voi tulostaa vaikka vietäväksi läheisen ikäihmisen postiluukkuun.

Huomioitavaa laboratorionäytteenotoissa

Leivonmäellä ja Luhangassa näytteenotto toimii normaalisti. Leivonmäellä kulku näytteenottoon terveysaseman takaovesta. Älä kuitenkaan tule flunssaoireisena.

Fimlabin näytteenottoajat osoitteessa: www.fimlab.fi.

Huomioitavaa hoitotarvikejakelussa

Hoitotarvikejakelu jatkuu kaikissa kunnissa poikkeustilanteesta huolimatta.

Joutsan hoitotarvikejakelu on auki maanantaisin klo 14–15.30, jos nouto ei tällöin onnistu, niin soitto ensin p. 040 840 4691. Leivonmäen ja Luhangan alueella diabeetikon hoitotarvikkeiden noudosta on sovittava aina ensin puhelimitse: Leivonmäki p. 014 269 0251 ja Luhanka p. 014 269 0253. Toivakan hoitotarvikejakelusta soitto Toivakan terveysasemalle p. 014 336 6710.

Petäjävedellä hoitotarvikejakelu keskiviikkoisin klo 9–10 ja 15–16.

Muista mahdollisista jakelun poikkeusjärjestelyistä tiedotetaan hoitotarvikejakelun piiriin kuuluvia asiakkaita henkilökohtaisesti.

Hoitotarvikkeita ei saa noutaa sairaana tai flunssaoireisena. Riskiryhmäläisten hoitotarvikkeiden nouto mieluiten läheisen tai muun terveen henkilön toimesta. Annettavien hoitotarvikkeiden määrä katsotaan aina yksilöllisen tarpeen mukaan.

Apuvälinelainaamot

Joutsan, Keuruun ja Laukaan terveysasemien apuvälinelainaamot palvelevat normaalisti. Muilla terveysasemilla apuvälinelainaus toimii vain erikseen sovitusti. Yhteydenotot apuvälineasioihin liittyen fysioterapian palvelunumeroon.

Apuvälineitä ei saa noutaa sairaana tai flunssaoireisena. Jos olet flunssainen, ota puhelimitse yhteyttä lainaamoon. Riskiryhmäläisten apuvälineiden nouto mieluiten läheisen tai muun terveen henkilön toimesta.

Suun terveydenhuolto

Suun terveydenhuollon hoidon tarpeen arviointi ja asiakaspalvelu p. 014 269 0333 toimii normaalisti:

 • Kiireellisissä asioissa arkisin klo 8–10
 • Kiireettömissä asioissa arkisin klo 10-16

Potilaita, joiden vastaanottoaikoja on jouduttu koronatilanteen vuoksi perumaan, on alettu kutsumaan vastaanotolle henkilökohtaisesti. Jonojen purkuun menee kuitenkin useita kuukausia, joten maltathan odottaa yhteydenottoa.

Hoitokäynneillä painotetaan omahoidon ohjausta, joka on oleellista hoidon onnistumisen ja hoitotuloksen kannalta. Hoitoon saa tulla vain terveenä, joten peru aika, jos olet sairas. Mukana saa olla korkeintaan yksi saattaja, jotta hoitolan tilat eivät ruuhkaannu ja turvavälit säilyvät.

Sairaalat

Seututerveyskeskuksen sairaalaosastot toimivat muuten normaalisti, mutta vierailuja sairaalaan ei suositella epidemiatilanteen vuoksi. Mahdollisista vierailuista on sovittava aina etukäteen sairaalan henkilökunnan kanssa.

Neuvolat

Neuvoloissa tehdään normaaleja tarkastuksia, joihin asiakkaat voivat varata ajan puhelimitse. Sähköinen ajanvaraus ei ole toistaiseksi käytössä.

Ajankohtaista tilannetietoa muualla

Tiedote 10.9.2020 / Keski-Suomen seututerveyskeskus

Seututerveyskeskuksen koronapuhelin p. 014 269 8180 palvelee kuntalaisia kaikissa koronaan liittyvissä asioissa 10.9. alkaen

Seututerveyskeskuksessa otetaan torstaina 10.9. lähtien käyttöön erillinen koronapuhelin, joka palvelee kuntalaisia kaikissa koronaan liittyvissä asioissa. Palvelun tuottaa Luona Oy. Koronapuhelimen avulla pyritään vapauttamaan koronatestauksen vuoksi ruuhkautuneille terveysasemien palvelunumeroille resursseja niin, että terveysasemilla pystytään turvaamaan paremmin myös muu kuin koronaan liittyvä kiireellinen hoito.

Koronapuhelin p. 014 269 8180 palvelee arkisin klo 8–16 ja viikonloppuisin klo 9–15. Koronapuhelimeen jätettyihin soittopyyntöihin vastataan saman päivän aikana.

Soita koronapuhelimeen, jos asiasi koskee:

 • Koronaepäilyä ja oireiden arviointia
 • Koronavilkku-sovelluksen ilmoitusta mahdollisesta altistumisesta
 • Koronanäytteenoton ajanvarauksia, toteuttamista tai tuloksia
 • Omaehtoista tai viranomaisen määräämää karanteenia
 • Muita koronaan liittyviä asioita

Muissa kiireellisissä asioissa soita oman terveysaseman palvelunumeroon. Kiireettömät yhteydenotot tulee tehdä mieluiten sähköisten asiointipalvelujen kautta.

Lisätietoja:

Keski-Suomen seututerveyskeskus, ylihoitaja Paula Pyhälä-Liljeström, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 014 269 5906
Luona Oy, operatiivinen johtaja Joni Jokinen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 040 411 0691

Multian terveysasema edelleen suljettu

Multian terveysasema on edelleen suljettu.

Palvelutarpeen arviointia varten yhteydenotot numeroon 014 269 0160.

Tiedote kuntalaisille

Perusturvajohtaja Satu Kokkonen 2.9.2020:

Pyydän ystävällisesti kuntalaisia huomioimaan vallitsevan koronatilanteen. Koronatapaukset ovat lisääntyneet lähipäivinä myös Keski-Suomessa. Multialla ja koko lähiseudulla tilanne on edelleen rauhallinen.

Suosittelen kuntalaisia välttämään suurempia joukkotapahtumia ja tarpeetonta matkustamista.

Jos osallistuminen joukkotapahtumaan tai matkustaminen on välttämätöntä, pyydän kuntalaisia huomioimaan suosituksen maskin käyttämisestä.

Koronavirustilanne on ollut kuluneen kesän aikana valtakunnallisesti rauhallinen. Viruksen leviämistä on pystytty ehkäisemään ja monia rajoituksia purkamaan. Kunta seuraa kuitenkin koko ajan koronavirustilanteen kehittymistä Suomessa, sekä maakunnassamme.

Valtioneuvosto ei enää anna tiettyyn ikärajaan perustuvaa suositusta fyysisten kontaktien välttämisestä. Lähikontakteissa on kuitenkin hyvä noudattaa edelleen pidättyvää linjaa yksilöllistä harkintaa käyttäen, ottaen huomioon henkilön kokonaistilanne ja yksilölliset riskitekijät.

Kunnan sosiaalitoimi voi auttaa, jos sinulla ei ole mahdollisuutta hankkia maskia/maskeja käyttöösi.

Lisäksi suosittelen kaikkia lataamaan älypuhelimeensa Koronavilkku-sovelluksen (THL). Vuorokausi julkaisusta sovelluksen oli ladannut jo yli miljoona suomalaista. Koronavilkun osoite on www.koronavilkku.fi.

Multian kunnan sosiaalitoimi:

Sosiaaliohjaaja Ani Närhi p. 014 2481 257
Perusturvajohtaja Satu Kokkonen p. 014 2481 258

Ajankohtainen tilanne terveysasemilla koronaepidemiaan liittyen

Vastaanottotoiminnan tilanne

Koronan vuoksi vastaanottotoimintaan on toistaiseksi jouduttu lisäämään muusta vastaanotosta erillään olevat infektiovastaanotot omalla henkilökunnalla, mikä on edellyttänyt henkilöstön keskittämistä isommille terveysasemille. Näin infektiopotilaat pidetään erillään muista potilaista ja riskiryhmään kuuluvasta väestöstä.

Pienemmillä terveysasemilla voidaan tämän takia järjestää vastaanottotoimintaa tavallista rajoitetummin ja niissä voidaan asioida vain puhelimitse tai sähköisesti tehdyn hoidon tarpeen arvion perusteella kutsuttuna. Palvelunumerot toimivat normaalisti, mutta terveysaseman ovet ovat kiinni, jotta vältytään koronan tarttumisriskiltä avoimissa yhteisissä tiloissa.

Henkilöstötilanne on koronan takia todella tiukka kaikilla vastuualueilla, joten kiireetöntä hoitoon pääsyä on jouduttu lykkäämään.

Näytteenottotilanne

Koronan toinen aalto on nostamassa päätään, vaikkakin Keski-Suomessa tilanne on vielä rauhallinen. Valtakunnallisen strategian mukaisesti koronanäytteitä otetaan kaikilta infektio-oireisilta pienellä kynnyksellä. Tavoitteena on, että testiin pääsee päivässä ja testitulokset saisi seuraavana päivänä.

Seututerveyskeskus toimii näiden linjausten mukaisesti. Myös Joutsassa on aloitettu näytteenotto ja Keuruulla ja Laukaassa näytteenottoaikoja on laajennettu. Keuruulla ja Laukaassa näytteitä otetaan nyt myös viikonloppuisin. Näytteenottopisteessä on otettu tällä viikolla näytteitä lisääntyvissä määrin: Keuruulla 40-50, Laukaassa 70-80 ja Joutsassa 14 näytettä päivässä.

Koronanäytteenoton priorisointi syö meidän kaikilta sektoreilta merkittävästi voimavaroja ja työtunteja ja seisauttaa ja viivästyttää muiden potilaiden hoitoprosesseja. Lisääntyneeseen näytteenottoon on koulutettu näytteenottajia omista työntekijöistä eri vastuualueilta. Lisäksi on palkattu muutama saatavilla ollut sijainen. Koulutettuja näytteenottajia on Seututerveyskeskuksessa tällä hetkellä 40.

Testausvolyymin ollessa suuri koko maakunnassa, Fimlab ja yksityiset laboratoriot eivät tällä hetkellä voi toteuttaa lisääntynyttä näytteenottotarvetta ja siksi meidän vastaanottojen, terveysneuvonnan, osastojen ja suun terveydenhuollon on toteutettava se omana toimintana yhteisvastuullisesti.

Nykyinen testausprotokolla aiheuttaa myös henkilökunnan poissaoloja testivastauksia odotellessa.

Puhelinpalvelun tilanne

Vastaanotot ovat toimineet kovan paineen alla, koska puhelinpalvelu on pahoin ruuhkautunut koronanäytteenottopuheluiden takia. Koronaan liittyvä puhelinneuvonta ja testaukseen liittyvät asiat aiheuttavat päivittäin noin 200 ylimääräistä potilaspuhelua.

Puhelinruuhkan takia takaisinsoittoviive on pahimmillaan ollut 3-4 tuntia, viivästyttäen asiakaspalvelua kaikissa potilasasioissa. Hoitajat joutuvat usein jäämään takaisinsoittojonojen purkuun vielä virka-ajan jälkeenkin.

Puhelinpalvelun ulkoistaminen tasoittaisi kestämätöntä ruuhkaa vastaanoton puhelinpalvelussa. Neuvottelut maakunnallisen koronaneuvonnan ulkoistamisesta ovat menossa.

Lääkäritukea on lisätty puhelinneuvonnan yhteyteen, minkä ansiosta potilaiden asioita saadaan hoidettua puhelimitse mahdollisimman pitkälle eikä asiakkaan tarvitsisi välttämättä tulla lääkärin vastaanotolle paikan päälle. Tämä resurssi on kuitenkin pois muiden kiireettömien potilaiden ja esim. kouluterveydenhuollon määräaikaistarkastusten teosta.

Tilanne jatkossa

Kaikesta huolimatta pyritään ylläpitämään terveysaseman normaaleja toimintoja. Kaikille terveysasemille yhteyttä ottaville tehdään hoidon tarpeen ja sen kiireellisyyden arvio ennen hoitojonoon laittamista. Tilannetta seurataan päivittäin ja tarvittavia ratkaisuja tehdään ketterästi mm. terveysasemien aukioloihin liittyen. Kuntien perusturvajohtajien ja muiden edustajien kanssa pidetään tilannekatsaus vähintään viikoittain.

13.8.2020 Suomen hallitus teki periaatepäätöksen maskisuosituksesta

Hallitus käsitteli neuvottelussaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ehdotusta suositukseksi kansalaisten kasvomaskien käytöstä.

Kasvomaskin asianmukainen käyttö voi vähentää tartuntoja estämällä pisaroiden leviämistä ympäristöön. Suosituksen tavoitteena on suojata kanssaihmisiä mahdolliselta altistumiselta koronavirustartunnalle. Jokainen hankkii maskin itse, mutta kunnat huolehtivat, että maskeja on saatavilla kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville ilmaiseksi suosituksen voimassaoloalueella.

Käyttöä suositellaan seuraavissa tilanteissa ja seuraaville henkilöille:

 • Joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää.
 • Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
 • Riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessä maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella. 

Multian tilanne maskien jakoon vähävaraisille

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta hankkia itse maskeja, niin olethan yhteydessä kunnan sosiaalitoimeen.

Satu Kokkonen, p. 014 2481 258

Ani Närhi, p. 014 2481 257

Tiedote 12.8.2020 / Keski-Suomen seututerveyskeskus

Seututerveyskeskus seuraa koronatilanteen kehittymistä aktiivisesti

Keski-Suomen seututerveyskeskus jatkaa vielä ainakin elokuun ajan keskitettyjen infektio- ja kiirevastaanottojen toimintaa. Keskitetyt vastaanotot toimivat Joutsan, Keuruun ja Laukaan terveysasemilla muiden terveysasemien pysyessä edelleen suljettuina, jotta henkilökunta riittää erillisen infektiovastaanoton järjestelyihin. Vastaanottotoiminnat on keskitetty, koska infektiopotilaiden hoito asettaa tällä hetkellä tiukat hygieniavaatimukset tilojen puhtauden suhteen. Näin turvataan riskiryhmäpotilaiden turvallisen asiointi.

Seututerveyskeskuksessa seurataan, miten lomilta paluu sekä päiväkotien ja koulujen aukeaminen vaikuttavat koronatilanteeseen, ennen kuin tehdään ratkaisuja kaikkien terveysasemien avaamisesta.

Kaikkien kuntien asukkaita palvellaan kuitenkin tarpeen mukaisesti niin palvelunumeroiden kuin sähköisten asiointipalvelujen kautta. Suljettujen terveysasemien palvelunumerot toimivat normaalisti ja niille järjestetään lisääntyvästi erikseen sovittuja vastaanottoja ja muita palveluja, mutta ovet pysyvät vielä lukittuina tarpeettoman kulun estämiseksi ja turvallisen asioinnin takaamiseksi myös riskiryhmäläisille.

Keski-Suomessa koronatilanne on pysynyt rauhallisena

Keski-Suomessa koronatartuntojen määrä on pysynyt maltillisena ja tilannetta seurataan jatkuvasti aktiivisella näytteenotolla. Koronanäytteitä on otettu Keuruulla ja Laukaassa kaikkina arkipäivinä lisääntyvissä määrin, ja tällä viikolla myös Joutsassa aloitetaan koronanäytteenotto. Joutsan näytteenottopäivät määräytyvät tarpeen mukaan. Koronatestejä otetaan herkästi hengitystieinfektio-oireisilta ja testiin voi hakeutua terveysaseman palvelunumeron kautta. Koronanäytteenotto toimii vain ajanvarauksella.

Tilannekatsaus koronavirustilanteesta 9.7.2020

Suomen hallitus suosittelee ympärivuorokautisen hoidon yksiköissä vierailuja ulkotiloissa.

Palvelukeskus Poukaman ulko-ovet ovat edelleen lukittuna. Sisätiloihin pääsy on rajattu. Vierailuista tulee sopia etukäteen ryhmäkodin kanssa, josta saa tarkemmat ohjeet turvalliselle vierailulle: Kuusela puh. 014 2481 275, Muistola puh. 014 2481 273, Salmensuu puh. 014 2481 274.

Kotihoidon asiakkaat tekevät itse päätöksen, miten tapaavat läheisiään. Multian kunta suosittelee kuitenkin noudattamaan hallituksen antamia ohjeita tapaamisista. 

Omakodilla läheiset saavat vierailla pääasiassa piha-alueilla ja harkiten asukkaiden asunnossa. Tapaamisissa noudatetaan suojaus- ja turvavälisuosituksia.

Kierrätyspiste on avattu 1.6.2020. Multian kunta pyytää asiakkaita huolehtimaan hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta ja välttämään asiointia flunssaisena. 

Kehitysvammaisten työtoiminta ja vanhusten päivätoiminta pysyvät edelleen suljettuina. Tilannetta seurataan ja mahdollinen avaaminen tapahtunee elokuussa.

Lisätietoja antavat:

Perusturvajohtaja Satu Kokkonen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 014 2481 258

Vanhustyön esimies Inka Jalkanen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 014 2481 252

Multian kunta tiedottaa koronavirustilanteen ajankohtaisista asioista

Tilanne koronaepidemian osalta on edelleen rauhallinen Multialla. Tartuntoja ei ole todettu. Kunta ohjeistaa kuntalaisia noudattamaan edelleen turvavälejä, yskimis- ja käsihygieniaohjeita, pysymään flunssaoireisena kotona sekä noudattamaan valtioneuvoston ohjeistuksia. Yli 70-vuotiaiden suositellaan edelleen pysyvän kotikaranteenissa, välttäen edelleen turhia kontakteja.

Sosiaalitoimen osalta huomioitavat asiat:

Maanantaista 1.6.2020 alkaen vanhuspalveluissa on aloitettu läheisten tapaamismahdollisuus Poukamassa, tapaamispaikkana ovat sisäpihojen terassit. Tapaamiset sovitaan aikavälille klo 13.00-16.00 etukäteen. Tapaamisten yhteydessä huolehditaan turvallisuudesta ja tämän vuoksi sekä asukas että vierailevat läheiset käyttävät maskia, läheinen hankkii maskin itse. Tapaamiset saavat kestää maksimissaan 30 minuuttia. Tapaamisissa noudatetaan 1,5–2 metrin turvavälejä. Hoitajat valvovat tapaamista. Vierailut sisätiloihin ovat toistaiseksi kielletty.

Kotihoidon asiakkaat tekevät itse päätöksen, miten tapaavat läheisiään. Multian kunta suosittelee kuitenkin noudattamaan hallituksen antamia ohjeita tapaamisista. 

Omakodilla läheiset saavat vierailla pääasiassa piha-alueilla ja harkiten asukkaiden asunnossa. Tapaamisissa noudatetaan suojaus- ja turvavälisuosituksia.

Kierrätyspiste on avattu 1.6.2020. Multian kunta pyytää huomioimaan, että turvallisuuden takaamiseksi Kierrätyspisteellä saa olla 3 asiakasta kerrallaan ja asiakkaita pyydetään huolehtimaan hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta ja välttämään asiointia flunssaisena.

Kehitysvammaisten työtoiminta ja vanhusten päivätoiminta pysyvät edelleen suljettuina. Tilannetta seurataan ja mahdollinen avaaminen tapahtunee elokuussa.

Lisätietoja antavat:

Perusturvajohtaja Satu Kokkonen, satu.kokkonen(at)multia.fi, p. 014 2481 258

Vanhustyön esimies Inka Jalkanen, inka.jalkanen(at)multia.fi, p. 014 2481 252

Varhaiskasvatuksen, sivistys- ja vapaa-aikatoimen osalta huomioitavat asiat:

Kissaniemen päiväkoti jatkaa toimintaansa normaalisti. Edelleen muistutetaan, että jos perheessä on sairaustapauksia lasta ei tuoda varhaiskasvatukseen. Myös käsihygienian tärkeyttä korostetaan.

Multian kunnan ja seurakunnan järjestämä lasten kesätoiminta on käynnistynyt 1.6.2020 alkaen. Ryhmässä on vielä tilaa. Toiminta on tarkoitettu alakouluikäisille ja toiminnassa huomioidaan turvallisuusasetukset. Ilmoittautua voi puhelimitse numeroon 040 3016 249.

Kirjasto on auki normaalisti lainaustoiminnan osalta. Kirjasto on auki seuraavasti: ma, ti, to klo 12.00–18.00, ke ja pe 12.00–16.00. Asiakkaita pyydetään kiinnittämään huomiota hygieniaan ja turvaväleihin. 

Kuntosali ja Sinerväsali on avattu käyttäjille. Sulkuajan vuoksi ovikortteihin lisätään 2 kuukautta voimassaoloaikaa automaattisesti. Lisäajan saa lisättyä kirjastossa tai soittamalla numeroon 014 2481 234 (lainaus ja neuvonta).

Nuorisotila Nepa on auki kahtena arkipäivänä viikossa. Juhannusviikolla pidetään iltanepa. Aukiolopäivistä saa tiedon Nepan omista somekanavista.

Lisätietoja antavat:

Sivistystoimenjohtaja Päivi Salonen, paivi.salonen(at)multia.fi, p. 014 2481 260

Vapaa-aikasihteeri Pirkko Nejlik, pirkko.nejlik(at)multia.fi, p. 014 2481 230

Tekninen toimi:

Uimarannoista on annettu koronaohjeistuksia, mm. wc-tilojen osalta. Multialla ei kuitenkaan ole wc-tiloja uimarannoilla. Leikki-kenttä, uimaranta ja ulkoliikuntakohteet ovat avoinna normaalisti. Koronaohjeet tulevat käyttäjien nähtäville ilmoitustaululle.

Lisätietoja antaa:

Tekninen johtaja Tiina Löytömäki, tiina.loytomaki(at)multia.fi, p. 014 2481 258

Yleishallinto/Kunnanhallitus:

Yksinyrittäjien tukia myönnetään edelleen. Tukea haetaan lomakkeella, jonka voi ladata oheisesta linkistä: Tukihakemus 14042020_valmis  Tarkemmat ohjeet tuen hakemiseen on kerrottu aiemmin annetussa, erillisessä tiedotteessa yksinyrittäjien tuesta. Ohjeet löytyvät Keulink Oy:n sivuilta, https://www.keulink.fi/tarkea-yksinyrittajan-tuen-hakeminen-omalta-kunnalta/

Kunnanvirasto ja puhelinvaihde ovat suljettuna 6.7.-31.7.2020 välisen ajan. Kesäkuussa asiakkaita palvellaan puhelimitse ja ajanvarauksella.

Lisätietoja antaa:

Kunnanjohtaja Noora Pajari, noora.pajari(at)multia.fi, p. 014 2481 201

Väliaikatiedote 15.5.2020

Tilanne koronaepidemian osalta on edelleen rauhallinen Multialla ja koko Keski-Suomessa.

 • Multian hammashoitola on avautunut 14.5.2020 alkaen. Multian terveysasema on edelleen suljettu.
 • Kierrätyspiste avautuu 1.6.2020 alkaen. Kierrätyspisteen aukioloajat kesä- heinäkuun ajan ovat: maanantai-torstai klo 9-14.

Sosiaalitoimisto palvelee ajanvarauksella heinäkuun loppuun saakka.

 • perusturvajohtaja Satu Kokkonen p. 014 2481 258
 • sosiaaliohjaaja Ani Närhi p. 014 2481 257
 • palvelusihteeri Miia Laajanaho p. 014 2481 278

Multian kunta tiedottaa koronavirustilanteen ajankohtaisista asioista

Tilanne koronaepidemian osalta on edelleen rauhallinen Multialla. Tartuntoja ei ole todettu. Kunta ohjeistaa kuntalaisia noudattamaan edelleen turvavälejä, yskimis- ja käsihygieniaohjeita, pysymään flunssaoireisena kotona, välttämään tarpeetonta liikkumista ja kokoontumista sekä noudattamaan valtioneuvoston ohjeistuksia. Yli 70-vuotiaiden suositellaan edelleen pysyvän kotikaranteenissa, välttäen turhia kontakteja, mutta huolehtimaan omasta hyvinvoinnistaan kuitenkin esimerkiksi ulkoilemalla.

Sosiaalitoimen osalta huomioitavat asiat:

Multian kunnan perusturvan yksiköissä suunnitellaan valtioneuvoston päivitettyjen ohjeistusten mukaisesti palvelujen asteittaista avaamista. Kierrätyspiste avautuu 1.6.2020 alkaen epidemiatilanteen niin salliessa. Palveluasumisen yksikkö Poukama ja vammaisten työtoiminta pysyvät kuitenkin edelleen suljettuna suositusten mukaisesti. Omaisten oikeus ja tarve nähdä palveluasumisen yksikössä asuvia läheisiään on huomioitu ja ratkaisuja asian mahdollistamiseksi selvitellään perusturvan sisällä.

Lisätietoja antavat:

Perusturvajohtaja Satu Kokkonen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 014 2481 258
Vanhustyön esimies Inka Jalkanen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 014 2481 252

Perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen osalta huomioitavat asiat:

Valtioneuvoston ohjeistuksen mukaisesti perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen yksiköt avautuvat 14.5.2020 alkaen. Kaikissa olosuhteissa pyritään noudattamaan opetushallituksen ohjeistuksia ja hyviä hygieniakäytäntöjä opetus- ja varhaiskasvatustyön turvaamiseksi.

 • Koulukuljetukset jatkuvat normaalisti koulun avauduttua.
 • Koulun avautumisen jälkeen kouluruokailu toteutetaan porrastetusti kuntotalolla tai luokissa. Hygieniaa turvataan kertakäyttöastioilla ja pienelintarvikepakkauksilla, kuten 2dl maitotetroilla ja yksittäin pakatuilla margariininapeilla.
 • Perinteistä kevätjuhlaa ei tänä vuonna voida järjestää. Myös kouluun tutustuminen tulevien ekaluokkalaisten osalta joudutaan järjestämään poikkeusoloissa ja ei ole vastaava kuin aiemmin.

Muun sivistys- ja vapaa-aikatoimen osalta huomioitavat asiat:

Kirjasto avautuu 11.5.2020 aineistopalautuksen ja ennakkolainavarausten noutojen osalta. Kirjasto on avoinna maanantaista perjantaihin klo 14.00-18.00. Lainaustoiminta palaa normaaliksi ja lainauksia saa kirjastosta myös ilman ennakkovarausta 1.6.2020 alkaen.

Ulkoliikuntapaikat avautuvat 14.5.2020, mahdollistaen harrastustoimintojen aloituksen. Yli 10 henkilön kokoontumisrajoitus on kuitenkin voimassa toukokuun loppuun asti, kesäkuun alusta alkaen kokoontumisrajoitus koskee yli 50 hengen ryhmiä.

Sisäliikuntatilat ovat suljettuja toukokuun loppuun saakka. Sisäliikuntapaikat aukeavat 1.6.2020 alkaen. Kuntosalin vuosiovikortteihin hyvitetään lisäaikaa kahden kuukauden osalta. Lyhytaikaisista korteista korvataan käyttämätön voimassaoloaika sulkuajalta.

Nuorisotilat aukeavat 1.6.2020 alkaen. Nuorisotoimi tiedottaa aukioloajoista tarkemmin lähempänä ajankohtaa.

Lisätietoja antavat:

Rehtori Reima Viitala, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 014 2481 239
Sivistystoimenjohtaja Päivi Salonen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 014 2481 260
Vapaa-aikasihteeri Pirkko Nejlik, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 014 2481 230

Yleishallinto/Kunnanhallitus:

Yksinyrittäjien tukia myönnetään edelleen. Tukea haetaan lomakkeella, jonka voi ladata tästä linkistä. Tarkemmat ohjeet tuen hakemiseen on kerrottu aiemmin annetussa, erillisessä tiedotteessa yksinyrittäjien tuesta. Ohjeet löytyvät Keulink Oy:n sivuilta, https://www.keulink.fi/tarkea-yksinyrittajan-tuen-hakeminen-omalta-kunnalta/

Kunnanviraston aukioloajat kesän osalta suhteutetaan koronan aiheuttamiin rajoituksiin. Kunnanviraston ovet pidetään suljettuna kesäkuun ajan. Asiakastapaamiset hoidetaan kesäkuussa ajanvaruksella ja vaihde palvelee normaalisti.

Heinäkuu on sulkukuukausi, jolloin myös kunnanviraston vaihde on suljettuna.

Lisätietoja antaa:

Kunnanjohtaja Noora Pajari, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 014 2481 201

Yksinyrittäjän tuen hakeminen Multian kunnassa

Arvoisa multialainen yksinyrittäjä!

Suomen hallitus on kehysriihessään 8.4.2020 linjannut, että yksinyrittäjien tukemiseen kohdennetaan 250 miljoonaa euroa. Tuki kohdennetaan yksinyrittäjille kuntien kautta. Yksinyrittäjäavustuksen myöntäminen perustuu valtioneuvoston asetukseen yksinyrittäjien tukemiseen tarkoitetuista valtionavustuksista kunnille. Asetus on astunut voimaan 9.4.2020 ja on voimassa 15.10.2020 saakka. Valtioneuvosto on antanut asetuksen yksinyrittäjille koronaepidemian aiheuttaman tilapäisesti heikentyneen taloudellisen tilanteen vakauttamiseksi.

Tässä tiedotteessa annetaan ohjeet yksinyrittäjän tuen hakemisesta Multian kunnan yksinyrittäjille. On tärkeätä, että luette tämän tiedotteen kokonaisuudessaan.

Tiedotteen ensimmäisessä osassa Perusteet/TEM annetaan taustatiedot ja toisessa osassa Yksinyrittäjän tuen hakeminen Multian kunnassa ohjeet tuen hakemisesta.

Perusteet / TEM

Avustus on tarkoitettu yritysmuodosta ja rahoitustavasta riippumatta yrittäjälle, joka

 • harjoittaa yksin taloudellista toimintaa, on yrittäjä tai ammatinharjoittaja, jolla ei ole palveluksessaan palkattua työvoimaa, mukaan lukien freelanceryrittäjät.
 • on päätoiminen yrittäjä, riippumatta toiminnan oikeudellisesta muodosta ja rahoitustavasta.

HUOM!

Yritykset, jotka työllistävät itsensä lisäksi enintään neljä henkilöä, voivat hakea avustusmuotoista rahoitusta ELY-keskuksesta (Yrityksen kehittämisavustus koronavirusepidemiasta aiheutuneissa markkina- ja tuotantohäiriöissä) ja yritykset, jotka työllistävät viisi henkilöä tai enemmän, voivat hakea avustusmuotoista rahoitusta (liiketoiminnan kehitysrahoitus häiriötilanteissa) Business Finlandilta. Lisää tietoa: https://tem.fi/koronavirus/toimintaohjeita-yrityksille

Yksinyrittäjällä tarkoitetaan yksin taloudellista toimintaa harjoittavaa Suomessa toimivaa päätoimista yrittäjää, riippumatta toiminnan oikeudellisesta muodosta ja rahoitustavasta.

Tämä tarkoittaa, että yksinyrittäjäavustusta voidaan myöntää yksityiselle elinkeinonharjoittajalle tai toiminimelle, kommandiittiyhtiöille, avoimille yhtiöille, osakeyhtiöille tai osuuskunnalle. Avustusta voidaan myöntää myös niin sanotuille ”kevytyrittäjille”, jotka työllistävät itsensä ja toimivat yrittäjämäisesti perustamatta kuitenkaan yritystä. Yksinyrittäjällä tarkoitetaan yksin taloudellista toimintaa harjoittavaa, jolla ei ole palkattua työvoimaa. Myös freelance- yrittäjä voi saada avustusta, kun freelanceyrittäjä toimii itsenäisenä elinkeinonharjoittajana, toiminimellä (ammatinharjoittajana tai liikkeenharjoittajana), henkilöyhtiössä (avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö), osakeyhtiössä tai osuuskunnassa.

Avustus on tarkoitettu päätoimisille yrittäjille. Päätoimiselta yksinyrittäjältä edellytetään, että yrittäjä on YEL-rekisterissä (hakemuksessa kysytään YEL-vakuutuksen numero) tai joka voi esittää vähintään vuosittaisen 20 000 euron yrittäjätulon tai laskutuksen. Mikäli yritys on aloittanut alle 6 kk sitten, tulee osoittaa, että jo syntynyt tulovirta olisi jatkuessaan johtanut 20 000 euron laskutukseen 12 kuukauden ajanjaksolla.

Yksinyrittäjäavustusta myönnetään yrittäjäkohtaisesti. Mikäli yksinyrittäjällä on useita yrityksiä, joissa hän työskentelee yksin, avustusta myönnetään sille yritykselle, jossa yrittäjä työskentelee päätoimisesti.

Avustuksen myöntämisen edellytykset

 • yksinyrittäjän taloudellinen tilanne ja liikevaihto ovat heikentyneet koronaepidemian takia 16.3.2020 jälkeen
 • yksinyrittäjällä arvioidaan olevan edellytykset kannattavaan liiketoimintaan;

Yksinyrittäjä avustuksen myöntämisen edellytyksenä on, että yrityksen merkittävästi heikentynyt taloudellinen tilanne ja alentunut liikevaihto johtuvat koronaepidemiasta. Epidemian on arvoitu alkaneen vaikuttaa yksinyrittäjien taloudellista tilannetta heikentävästi Suomessa 16.3.2020 lähtien, jolloin todettiin poikkeusolot ja otettiin käyttöön valmiuslain toimivaltuuksia.

Tämä tarkoittaa, että hakemuksessaan hakijan tulee kyetä osoittamaan, että yritystoiminnan merkittävä heikkeneminen 16.3.2020 jälkeen johtuu koronaepidemiasta. Hakijaa myös pyydetään hakemuslomakkeessa vakuuttamaan, että taloudellinen tilanne on merkittävästi heikentynyt koronaepidemiasta johtuen. Yksinyrittäjän yritystoiminnan taloudellisen tilanteen ja liikevaihdon heikentyminen 16.3.2020 jälkeen on todennettava jäljennöksillä kirjanpidosta ja / tai tiliotteista (kulut ja myyntituotot).

Taloudellisen tilanteen tulkitaan heikentyneen, mikäli yrityksen liikevaihto on laskenut yli 30% pysyttyään lähes samalla tasolla edellisen 12 kuukauden ajanjaksolla. Mikäli on kysymys sesonkiluonteisesta yritystoiminnasta, voidaan tarkastella keskimääräistä liikevaihdon kehitystä.

Lisäksi avustuksen myöntämisen edellytyksenä on, että yksinyrittäjällä arvioidaan olevan edellytykset kannattavaan toimintaan. Kannattavaan toimintaan arvioidaan olevan edellytykset, mikäli yritystoiminta on ollut kannattavaa vuoden 2019 tilinpäätökseen tai veroilmoitukseen perustuen. Hakemuksessa hakijaa pyydetään vakuuttamaan, että yritystoiminta on ollut kannattavaa ennen koronaepidemiaa. Mikäli yksinyrittäjällä on verovelkaa, hänellä tulee olla Verohallinnon hyväksymä suunnitelma verovelan maksamiseksi. Hakijaa pyydetään liittämään hakemukseen  tilinpäätös 2019/viimeisin tilinpäätös tai veroilmoitus 2019/viimeisin veroilmoitus. Mikäli yritystoiminta on alkanut 31.12.2019 jälkeen on toimitettava muu luotettava selvitys taloudellisesta tilanteesta (jäljennös kirjanpidosta ja tiliote). Lisäksi hakijaa pyydetään liittämään hakemukseen verovelkatodistus ja mikäli yrityksellä on verovelkaa, tulee hakemukseen liittää  verohallinnon hyväksymä suunnitelma verovelan maksamiseksi. Kannattavan toiminnan arvioinnissa voidaan ottaa huomioon yksinyrittäjän selvitys poikkeuksellisesta tilanteesta vuonna 2019.

Hakijaa pyydetään vakuuttamaan myös, että aikoo jatkaa yritystoimintaansa koronaepidemian jälkeen. Hakijaa pyydetään myös kuvaamaan, miten aikoo käyttää saamansa avustuksen toimintansa vakauttamiseksi.

Yksinyrittäjän avustus on de minimis -rahoitusta ja sen saaminen edellyttää, että yrityksen de minimis -kumulaatiossa on tilaa. De minimis -rahoituksen enimmäismäärä on 200 000 euroa (maanteiden tavaraliikenteen yritykselle enintään 100 000 euroa) kuluvan ja kahden edellisen verovuoden aikana. Avustuksen saaja vastaa siitä, että eri tahojen (esim. ministeriöt, ministeriön alaiset viranomaiset, Business Finland, Finnvera Oyj, kunnat ja maakuntien liitot) myöntämien de minimis -tukien yhteismäärä ei ylitä tätä määrää. Kaikki yrityksille kohdennettu julkinen tuki ei ole de minimis -tukea. De minimis -tuki tunnistetaan tukea koskevasta päätöksestä, jossa todetaan siihen sisältyvän de minimis -tuen määrä ja viitataan Euroopan unionin vähämerkityksisestä tuesta annettuun asetukseen.

Avustusta voidaan myöntää koko maassa

Mihin tarkoitukseen avustusta voi hakea?

Yksinyrittäjän avustuksessa kyse on 2 000 euron suuruisesta kertakorvauksesta yksinyrittäjän laskennallisiin, yritystoiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin, kuten yritystoimintaa varten hankittujen tilojen ja laitteiden kustannukset sekä kirjanpito- ja muut toimistomenot. Kertakorvausta myönnettäessä yritystoiminnasta aiheutuneena kustannuksena ei pidetä yrittäjän itselleen nostamaa palkkaa.

Osin tämän korvauksen avulla yksinyrittäjän on tarkoitus selviytyä koronavirusepidemian aiheuttamasta haastavasta taloustilanteesta. Kertakorvaus voidaan myöntää 16.3.2020 alkaen syntyneisiin kustannuksiin ja avustuksen viimeinen hakupäivä on 31.8.2020. Kyse on laskennallisesta summasta, eikä avustuksen saajalla ole velvollisuutta esittää avustusta hakiessa tai jälkikäteen tositteita kustannusten syntymisestä

Muuta huomioitavaa:

Avustuksen hakijan tulee huomioida, että kunnan hyväksyessä hakemuksen syntyy hakijan ja kunnan välille valtionavustuslain 7 § 3 momentin mukainen sopimus. Avustuksen saajan tulee sopimukseen perustuen viipymättä palauttaa virheellisesti, liikaa tai ilmeisen perusteettomasti saamansa avustus. Väärinkäyttötapauksessa kunta voi vaatia maksetun avustuksen palautettavaksi. Tuen saaja sitoutuu antamaan tarvittaessa tuen myöntäjälle tarvittavat tiedot sen varmistamiseksi, että tukea ei ole haettu tukiehtojen vastaisesti.

Avustuksen myöntäneellä kunnalla sekä Työ- ja elinkeinoministeriöllä on oikeus tarkastaa jälkikäteen, mihin tarkoitukseen tuki on käytetty.

Yksinyrittäjän tuen hakeminen Multian kunnassa

Yksinyrittäjälle tarkoitettua avustusta haetaan lomakkeella, joka on ladattavissa oheisesta linkistä: Tukihakemus 14042020_valmis

Tukihakemus on laadittava huolellisesti ottaen huomioon edellä perusteissa esitetyt asiat sekä hakulomakkeessa esitetyt asiat.

Tukihakemus lähetetään Kehittämisyhtiö Keulink Oy:öön hakijan allekirjoittamana

 • sähköpostin liitetiedostossa liitteineen osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja kopio osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
 • kirjepostina liitteineen osoitteella Yksinyrittäjän tukihakemus, Kehittämisyhtiö Keulink Oy, Keskusaukio 3, 42700 Keuruu tai
 • tuomalla hakemus liitteineen henkilökohtaisesti Kehittämisyhtiö Keulink Oy:n toimistoon osoitteeseen Keskusaukio 3, 42700 Keuruu

Kehittämisyhtiö Keulink Oy:n henkilöstö vastaanottaa hakemuksen, antaa siihen oman lausuntonsa ja toimittaa hakemuksen Multian kuntaan päätöksentekoa varten. Kehittämisyhtiö Keulink Oy:ssä päävastuu hakemusten käsittelystä on yritysneuvoja Leila Piipalla.

Tukihakemuksesta tehdään Multian kunnassa viranhaltijapäätös.

Yhteyshenkilönä Multian kunnassa toimii kunnanjohtaja Noora Pajari puh 040 301 6201, sp Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Myönteisen päätöksen saaneelle yksinyrittäjälle maksetaan 2000,00 euron avustus lomakkeessa esitetylle tilille.

Kehittämisyhtiö Keulink Oy auttaa ongelmatilanteissa. Ota rohkeasti yhteyttä yritysneuvojaamme Leila Piippaan puh 0400 314 190

Ystävällisin terveisin

Multian kunta ja Kehittämisyhtiö Keulink Oy

Vanhentuneet tiedotteet

Koronatiedotearkistoon >>>

 

Navigaatio