OS5A6412.jpg

Multian kunta tiedottaa koronavirustilanteen ajankohtaisista asioista

Tilanne koronaepidemian osalta on edelleen rauhallinen Multialla. Tartuntoja ei ole todettu. Kunta ohjeistaa kuntalaisia noudattamaan edelleen turvavälejä, yskimis- ja käsihygieniaohjeita, pysymään flunssaoireisena kotona sekä noudattamaan valtioneuvoston ohjeistuksia. Yli 70-vuotiaiden suositellaan edelleen pysyvän kotikaranteenissa, välttäen edelleen turhia kontakteja.

Sosiaalitoimen osalta huomioitavat asiat:

Maanantaista 1.6.2020 alkaen vanhuspalveluissa on aloitettu läheisten tapaamismahdollisuus Poukamassa, tapaamispaikkana ovat sisäpihojen terassit. Tapaamiset sovitaan aikavälille klo 13.00-16.00 etukäteen. Tapaamisten yhteydessä huolehditaan turvallisuudesta ja tämän vuoksi sekä asukas että vierailevat läheiset käyttävät maskia, läheinen hankkii maskin itse. Tapaamiset saavat kestää maksimissaan 30 minuuttia. Tapaamisissa noudatetaan 1,5–2 metrin turvavälejä. Hoitajat valvovat tapaamista. Vierailut sisätiloihin ovat toistaiseksi kielletty.

Kotihoidon asiakkaat tekevät itse päätöksen, miten tapaavat läheisiään. Multian kunta suosittelee kuitenkin noudattamaan hallituksen antamia ohjeita tapaamisista. 

Omakodilla läheiset saavat vierailla pääasiassa piha-alueilla ja harkiten asukkaiden asunnossa. Tapaamisissa noudatetaan suojaus- ja turvavälisuosituksia.

Kierrätyspiste on avattu 1.6.2020. Multian kunta pyytää huomioimaan, että turvallisuuden takaamiseksi Kierrätyspisteellä saa olla 3 asiakasta kerrallaan ja asiakkaita pyydetään huolehtimaan hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta ja välttämään asiointia flunssaisena.

Kehitysvammaisten työtoiminta ja vanhusten päivätoiminta pysyvät edelleen suljettuina. Tilannetta seurataan ja mahdollinen avaaminen tapahtunee elokuussa.

Lisätietoja antavat:

Perusturvajohtaja Satu Kokkonen, satu.kokkonen(at)multia.fi, p. 014 2481 258

Vanhustyön esimies Inka Jalkanen, inka.jalkanen(at)multia.fi, p. 014 2481 252

Varhaiskasvatuksen, sivistys- ja vapaa-aikatoimen osalta huomioitavat asiat:

Kissaniemen päiväkoti jatkaa toimintaansa normaalisti. Edelleen muistutetaan, että jos perheessä on sairaustapauksia lasta ei tuoda varhaiskasvatukseen. Myös käsihygienian tärkeyttä korostetaan.

Multian kunnan ja seurakunnan järjestämä lasten kesätoiminta on käynnistynyt 1.6.2020 alkaen. Ryhmässä on vielä tilaa. Toiminta on tarkoitettu alakouluikäisille ja toiminnassa huomioidaan turvallisuusasetukset. Ilmoittautua voi puhelimitse numeroon 040 3016 249.

Kirjasto on auki normaalisti lainaustoiminnan osalta. Kirjasto on auki seuraavasti: ma, ti, to klo 12.00–18.00, ke ja pe 12.00–16.00. Asiakkaita pyydetään kiinnittämään huomiota hygieniaan ja turvaväleihin. 

Kuntosali ja Sinerväsali on avattu käyttäjille. Sulkuajan vuoksi ovikortteihin lisätään 2 kuukautta voimassaoloaikaa automaattisesti. Lisäajan saa lisättyä kirjastossa tai soittamalla numeroon 014 2481 234 (lainaus ja neuvonta).

Nuorisotila Nepa on auki kahtena arkipäivänä viikossa. Juhannusviikolla pidetään iltanepa. Aukiolopäivistä saa tiedon Nepan omista somekanavista.

Lisätietoja antavat:

Sivistystoimenjohtaja Päivi Salonen, paivi.salonen(at)multia.fi, p. 014 2481 260

Vapaa-aikasihteeri Pirkko Nejlik, pirkko.nejlik(at)multia.fi, p. 014 2481 230

Tekninen toimi:

Uimarannoista on annettu koronaohjeistuksia, mm. wc-tilojen osalta. Multialla ei kuitenkaan ole wc-tiloja uimarannoilla. Leikki-kenttä, uimaranta ja ulkoliikuntakohteet ovat avoinna normaalisti. Koronaohjeet tulevat käyttäjien nähtäville ilmoitustaululle.

Lisätietoja antaa:

Tekninen johtaja Tiina Löytömäki, tiina.loytomaki(at)multia.fi, p. 014 2481 258

Yleishallinto/Kunnanhallitus:

Yksinyrittäjien tukia myönnetään edelleen. Tukea haetaan lomakkeella, jonka voi ladata oheisesta linkistä: Tukihakemus 14042020_valmis  Tarkemmat ohjeet tuen hakemiseen on kerrottu aiemmin annetussa, erillisessä tiedotteessa yksinyrittäjien tuesta. Ohjeet löytyvät Keulink Oy:n sivuilta, https://www.keulink.fi/tarkea-yksinyrittajan-tuen-hakeminen-omalta-kunnalta/

Kunnanvirasto ja puhelinvaihde ovat suljettuna 6.7.-31.7.2020 välisen ajan. Kesäkuussa asiakkaita palvellaan puhelimitse ja ajanvarauksella.

Lisätietoja antaa:

Kunnanjohtaja Noora Pajari, noora.pajari(at)multia.fi, p. 014 2481 201

Väliaikatiedote 15.5.2020

Tilanne koronaepidemian osalta on edelleen rauhallinen Multialla ja koko Keski-Suomessa.

 • Multian hammashoitola on avautunut 14.5.2020 alkaen. Multian terveysasema on edelleen suljettu.
 • Kierrätyspiste avautuu 1.6.2020 alkaen. Kierrätyspisteen aukioloajat kesä- heinäkuun ajan ovat: maanantai-torstai klo 9-14.

Sosiaalitoimisto palvelee ajanvarauksella heinäkuun loppuun saakka.

 • perusturvajohtaja Satu Kokkonen p. 014 2481 258
 • sosiaaliohjaaja Ani Närhi p. 014 2481 257
 • palvelusihteeri Miia Laajanaho p. 014 2481 278

Multian kunta tiedottaa koronavirustilanteen ajankohtaisista asioista

Tilanne koronaepidemian osalta on edelleen rauhallinen Multialla. Tartuntoja ei ole todettu. Kunta ohjeistaa kuntalaisia noudattamaan edelleen turvavälejä, yskimis- ja käsihygieniaohjeita, pysymään flunssaoireisena kotona, välttämään tarpeetonta liikkumista ja kokoontumista sekä noudattamaan valtioneuvoston ohjeistuksia. Yli 70-vuotiaiden suositellaan edelleen pysyvän kotikaranteenissa, välttäen turhia kontakteja, mutta huolehtimaan omasta hyvinvoinnistaan kuitenkin esimerkiksi ulkoilemalla.

Sosiaalitoimen osalta huomioitavat asiat:

Multian kunnan perusturvan yksiköissä suunnitellaan valtioneuvoston päivitettyjen ohjeistusten mukaisesti palvelujen asteittaista avaamista. Kierrätyspiste avautuu 1.6.2020 alkaen epidemiatilanteen niin salliessa. Palveluasumisen yksikkö Poukama ja vammaisten työtoiminta pysyvät kuitenkin edelleen suljettuna suositusten mukaisesti. Omaisten oikeus ja tarve nähdä palveluasumisen yksikössä asuvia läheisiään on huomioitu ja ratkaisuja asian mahdollistamiseksi selvitellään perusturvan sisällä.

Lisätietoja antavat:

Perusturvajohtaja Satu Kokkonen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 014 2481 258
Vanhustyön esimies Inka Jalkanen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 014 2481 252

Perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen osalta huomioitavat asiat:

Valtioneuvoston ohjeistuksen mukaisesti perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen yksiköt avautuvat 14.5.2020 alkaen. Kaikissa olosuhteissa pyritään noudattamaan opetushallituksen ohjeistuksia ja hyviä hygieniakäytäntöjä opetus- ja varhaiskasvatustyön turvaamiseksi.

 • Koulukuljetukset jatkuvat normaalisti koulun avauduttua.
 • Koulun avautumisen jälkeen kouluruokailu toteutetaan porrastetusti kuntotalolla tai luokissa. Hygieniaa turvataan kertakäyttöastioilla ja pienelintarvikepakkauksilla, kuten 2dl maitotetroilla ja yksittäin pakatuilla margariininapeilla.
 • Perinteistä kevätjuhlaa ei tänä vuonna voida järjestää. Myös kouluun tutustuminen tulevien ekaluokkalaisten osalta joudutaan järjestämään poikkeusoloissa ja ei ole vastaava kuin aiemmin.

Muun sivistys- ja vapaa-aikatoimen osalta huomioitavat asiat:

Kirjasto avautuu 11.5.2020 aineistopalautuksen ja ennakkolainavarausten noutojen osalta. Kirjasto on avoinna maanantaista perjantaihin klo 14.00-18.00. Lainaustoiminta palaa normaaliksi ja lainauksia saa kirjastosta myös ilman ennakkovarausta 1.6.2020 alkaen.

Ulkoliikuntapaikat avautuvat 14.5.2020, mahdollistaen harrastustoimintojen aloituksen. Yli 10 henkilön kokoontumisrajoitus on kuitenkin voimassa toukokuun loppuun asti, kesäkuun alusta alkaen kokoontumisrajoitus koskee yli 50 hengen ryhmiä.

Sisäliikuntatilat ovat suljettuja toukokuun loppuun saakka. Sisäliikuntapaikat aukeavat 1.6.2020 alkaen. Kuntosalin vuosiovikortteihin hyvitetään lisäaikaa kahden kuukauden osalta. Lyhytaikaisista korteista korvataan käyttämätön voimassaoloaika sulkuajalta.

Nuorisotilat aukeavat 1.6.2020 alkaen. Nuorisotoimi tiedottaa aukioloajoista tarkemmin lähempänä ajankohtaa.

Lisätietoja antavat:

Rehtori Reima Viitala, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 014 2481 239
Sivistystoimenjohtaja Päivi Salonen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 014 2481 260
Vapaa-aikasihteeri Pirkko Nejlik, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 014 2481 230

Yleishallinto/Kunnanhallitus:

Yksinyrittäjien tukia myönnetään edelleen. Tukea haetaan lomakkeella, jonka voi ladata tästä linkistä. Tarkemmat ohjeet tuen hakemiseen on kerrottu aiemmin annetussa, erillisessä tiedotteessa yksinyrittäjien tuesta. Ohjeet löytyvät Keulink Oy:n sivuilta, https://www.keulink.fi/tarkea-yksinyrittajan-tuen-hakeminen-omalta-kunnalta/

Kunnanviraston aukioloajat kesän osalta suhteutetaan koronan aiheuttamiin rajoituksiin. Kunnanviraston ovet pidetään suljettuna kesäkuun ajan. Asiakastapaamiset hoidetaan kesäkuussa ajanvaruksella ja vaihde palvelee normaalisti.

Heinäkuu on sulkukuukausi, jolloin myös kunnanviraston vaihde on suljettuna.

Lisätietoja antaa:

Kunnanjohtaja Noora Pajari, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 014 2481 201

Yksinyrittäjän tuen hakeminen Multian kunnassa

Arvoisa multialainen yksinyrittäjä!

Suomen hallitus on kehysriihessään 8.4.2020 linjannut, että yksinyrittäjien tukemiseen kohdennetaan 250 miljoonaa euroa. Tuki kohdennetaan yksinyrittäjille kuntien kautta. Yksinyrittäjäavustuksen myöntäminen perustuu valtioneuvoston asetukseen yksinyrittäjien tukemiseen tarkoitetuista valtionavustuksista kunnille. Asetus on astunut voimaan 9.4.2020 ja on voimassa 15.10.2020 saakka. Valtioneuvosto on antanut asetuksen yksinyrittäjille koronaepidemian aiheuttaman tilapäisesti heikentyneen taloudellisen tilanteen vakauttamiseksi.

Tässä tiedotteessa annetaan ohjeet yksinyrittäjän tuen hakemisesta Multian kunnan yksinyrittäjille. On tärkeätä, että luette tämän tiedotteen kokonaisuudessaan.

Tiedotteen ensimmäisessä osassa Perusteet/TEM annetaan taustatiedot ja toisessa osassa Yksinyrittäjän tuen hakeminen Multian kunnassa ohjeet tuen hakemisesta.

Perusteet / TEM

Avustus on tarkoitettu yritysmuodosta ja rahoitustavasta riippumatta yrittäjälle, joka

 • harjoittaa yksin taloudellista toimintaa, on yrittäjä tai ammatinharjoittaja, jolla ei ole palveluksessaan palkattua työvoimaa, mukaan lukien freelanceryrittäjät.
 • on päätoiminen yrittäjä, riippumatta toiminnan oikeudellisesta muodosta ja rahoitustavasta.

HUOM!

Yritykset, jotka työllistävät itsensä lisäksi enintään neljä henkilöä, voivat hakea avustusmuotoista rahoitusta ELY-keskuksesta (Yrityksen kehittämisavustus koronavirusepidemiasta aiheutuneissa markkina- ja tuotantohäiriöissä) ja yritykset, jotka työllistävät viisi henkilöä tai enemmän, voivat hakea avustusmuotoista rahoitusta (liiketoiminnan kehitysrahoitus häiriötilanteissa) Business Finlandilta. Lisää tietoa: https://tem.fi/koronavirus/toimintaohjeita-yrityksille

Yksinyrittäjällä tarkoitetaan yksin taloudellista toimintaa harjoittavaa Suomessa toimivaa päätoimista yrittäjää, riippumatta toiminnan oikeudellisesta muodosta ja rahoitustavasta.

Tämä tarkoittaa, että yksinyrittäjäavustusta voidaan myöntää yksityiselle elinkeinonharjoittajalle tai toiminimelle, kommandiittiyhtiöille, avoimille yhtiöille, osakeyhtiöille tai osuuskunnalle. Avustusta voidaan myöntää myös niin sanotuille ”kevytyrittäjille”, jotka työllistävät itsensä ja toimivat yrittäjämäisesti perustamatta kuitenkaan yritystä. Yksinyrittäjällä tarkoitetaan yksin taloudellista toimintaa harjoittavaa, jolla ei ole palkattua työvoimaa. Myös freelance- yrittäjä voi saada avustusta, kun freelanceyrittäjä toimii itsenäisenä elinkeinonharjoittajana, toiminimellä (ammatinharjoittajana tai liikkeenharjoittajana), henkilöyhtiössä (avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö), osakeyhtiössä tai osuuskunnassa.

Avustus on tarkoitettu päätoimisille yrittäjille. Päätoimiselta yksinyrittäjältä edellytetään, että yrittäjä on YEL-rekisterissä (hakemuksessa kysytään YEL-vakuutuksen numero) tai joka voi esittää vähintään vuosittaisen 20 000 euron yrittäjätulon tai laskutuksen. Mikäli yritys on aloittanut alle 6 kk sitten, tulee osoittaa, että jo syntynyt tulovirta olisi jatkuessaan johtanut 20 000 euron laskutukseen 12 kuukauden ajanjaksolla.

Yksinyrittäjäavustusta myönnetään yrittäjäkohtaisesti. Mikäli yksinyrittäjällä on useita yrityksiä, joissa hän työskentelee yksin, avustusta myönnetään sille yritykselle, jossa yrittäjä työskentelee päätoimisesti.

Avustuksen myöntämisen edellytykset

 • yksinyrittäjän taloudellinen tilanne ja liikevaihto ovat heikentyneet koronaepidemian takia 16.3.2020 jälkeen
 • yksinyrittäjällä arvioidaan olevan edellytykset kannattavaan liiketoimintaan;

Yksinyrittäjä avustuksen myöntämisen edellytyksenä on, että yrityksen merkittävästi heikentynyt taloudellinen tilanne ja alentunut liikevaihto johtuvat koronaepidemiasta. Epidemian on arvoitu alkaneen vaikuttaa yksinyrittäjien taloudellista tilannetta heikentävästi Suomessa 16.3.2020 lähtien, jolloin todettiin poikkeusolot ja otettiin käyttöön valmiuslain toimivaltuuksia.

Tämä tarkoittaa, että hakemuksessaan hakijan tulee kyetä osoittamaan, että yritystoiminnan merkittävä heikkeneminen 16.3.2020 jälkeen johtuu koronaepidemiasta. Hakijaa myös pyydetään hakemuslomakkeessa vakuuttamaan, että taloudellinen tilanne on merkittävästi heikentynyt koronaepidemiasta johtuen. Yksinyrittäjän yritystoiminnan taloudellisen tilanteen ja liikevaihdon heikentyminen 16.3.2020 jälkeen on todennettava jäljennöksillä kirjanpidosta ja / tai tiliotteista (kulut ja myyntituotot).

Taloudellisen tilanteen tulkitaan heikentyneen, mikäli yrityksen liikevaihto on laskenut yli 30% pysyttyään lähes samalla tasolla edellisen 12 kuukauden ajanjaksolla. Mikäli on kysymys sesonkiluonteisesta yritystoiminnasta, voidaan tarkastella keskimääräistä liikevaihdon kehitystä.

Lisäksi avustuksen myöntämisen edellytyksenä on, että yksinyrittäjällä arvioidaan olevan edellytykset kannattavaan toimintaan. Kannattavaan toimintaan arvioidaan olevan edellytykset, mikäli yritystoiminta on ollut kannattavaa vuoden 2019 tilinpäätökseen tai veroilmoitukseen perustuen. Hakemuksessa hakijaa pyydetään vakuuttamaan, että yritystoiminta on ollut kannattavaa ennen koronaepidemiaa. Mikäli yksinyrittäjällä on verovelkaa, hänellä tulee olla Verohallinnon hyväksymä suunnitelma verovelan maksamiseksi. Hakijaa pyydetään liittämään hakemukseen  tilinpäätös 2019/viimeisin tilinpäätös tai veroilmoitus 2019/viimeisin veroilmoitus. Mikäli yritystoiminta on alkanut 31.12.2019 jälkeen on toimitettava muu luotettava selvitys taloudellisesta tilanteesta (jäljennös kirjanpidosta ja tiliote). Lisäksi hakijaa pyydetään liittämään hakemukseen verovelkatodistus ja mikäli yrityksellä on verovelkaa, tulee hakemukseen liittää  verohallinnon hyväksymä suunnitelma verovelan maksamiseksi. Kannattavan toiminnan arvioinnissa voidaan ottaa huomioon yksinyrittäjän selvitys poikkeuksellisesta tilanteesta vuonna 2019.

Hakijaa pyydetään vakuuttamaan myös, että aikoo jatkaa yritystoimintaansa koronaepidemian jälkeen. Hakijaa pyydetään myös kuvaamaan, miten aikoo käyttää saamansa avustuksen toimintansa vakauttamiseksi.

Yksinyrittäjän avustus on de minimis -rahoitusta ja sen saaminen edellyttää, että yrityksen de minimis -kumulaatiossa on tilaa. De minimis -rahoituksen enimmäismäärä on 200 000 euroa (maanteiden tavaraliikenteen yritykselle enintään 100 000 euroa) kuluvan ja kahden edellisen verovuoden aikana. Avustuksen saaja vastaa siitä, että eri tahojen (esim. ministeriöt, ministeriön alaiset viranomaiset, Business Finland, Finnvera Oyj, kunnat ja maakuntien liitot) myöntämien de minimis -tukien yhteismäärä ei ylitä tätä määrää. Kaikki yrityksille kohdennettu julkinen tuki ei ole de minimis -tukea. De minimis -tuki tunnistetaan tukea koskevasta päätöksestä, jossa todetaan siihen sisältyvän de minimis -tuen määrä ja viitataan Euroopan unionin vähämerkityksisestä tuesta annettuun asetukseen.

Avustusta voidaan myöntää koko maassa

Mihin tarkoitukseen avustusta voi hakea?

Yksinyrittäjän avustuksessa kyse on 2 000 euron suuruisesta kertakorvauksesta yksinyrittäjän laskennallisiin, yritystoiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin, kuten yritystoimintaa varten hankittujen tilojen ja laitteiden kustannukset sekä kirjanpito- ja muut toimistomenot. Kertakorvausta myönnettäessä yritystoiminnasta aiheutuneena kustannuksena ei pidetä yrittäjän itselleen nostamaa palkkaa.

Osin tämän korvauksen avulla yksinyrittäjän on tarkoitus selviytyä koronavirusepidemian aiheuttamasta haastavasta taloustilanteesta. Kertakorvaus voidaan myöntää 16.3.2020 alkaen syntyneisiin kustannuksiin ja avustuksen viimeinen hakupäivä on 31.8.2020. Kyse on laskennallisesta summasta, eikä avustuksen saajalla ole velvollisuutta esittää avustusta hakiessa tai jälkikäteen tositteita kustannusten syntymisestä

Muuta huomioitavaa:

Avustuksen hakijan tulee huomioida, että kunnan hyväksyessä hakemuksen syntyy hakijan ja kunnan välille valtionavustuslain 7 § 3 momentin mukainen sopimus. Avustuksen saajan tulee sopimukseen perustuen viipymättä palauttaa virheellisesti, liikaa tai ilmeisen perusteettomasti saamansa avustus. Väärinkäyttötapauksessa kunta voi vaatia maksetun avustuksen palautettavaksi. Tuen saaja sitoutuu antamaan tarvittaessa tuen myöntäjälle tarvittavat tiedot sen varmistamiseksi, että tukea ei ole haettu tukiehtojen vastaisesti.

Avustuksen myöntäneellä kunnalla sekä Työ- ja elinkeinoministeriöllä on oikeus tarkastaa jälkikäteen, mihin tarkoitukseen tuki on käytetty.

Yksinyrittäjän tuen hakeminen Multian kunnassa

Yksinyrittäjälle tarkoitettua avustusta haetaan lomakkeella, joka on ladattavissa oheisesta linkistä: Tukihakemus 14042020_valmis

Tukihakemus on laadittava huolellisesti ottaen huomioon edellä perusteissa esitetyt asiat sekä hakulomakkeessa esitetyt asiat.

Tukihakemus lähetetään Kehittämisyhtiö Keulink Oy:öön hakijan allekirjoittamana

 • sähköpostin liitetiedostossa liitteineen osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja kopio osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
 • kirjepostina liitteineen osoitteella Yksinyrittäjän tukihakemus, Kehittämisyhtiö Keulink Oy, Keskusaukio 3, 42700 Keuruu tai
 • tuomalla hakemus liitteineen henkilökohtaisesti Kehittämisyhtiö Keulink Oy:n toimistoon osoitteeseen Keskusaukio 3, 42700 Keuruu

Kehittämisyhtiö Keulink Oy:n henkilöstö vastaanottaa hakemuksen, antaa siihen oman lausuntonsa ja toimittaa hakemuksen Multian kuntaan päätöksentekoa varten. Kehittämisyhtiö Keulink Oy:ssä päävastuu hakemusten käsittelystä on yritysneuvoja Leila Piipalla.

Tukihakemuksesta tehdään Multian kunnassa viranhaltijapäätös.

Yhteyshenkilönä Multian kunnassa toimii kunnanjohtaja Noora Pajari puh 040 301 6201, sp Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Myönteisen päätöksen saaneelle yksinyrittäjälle maksetaan 2000,00 euron avustus lomakkeessa esitetylle tilille.

Kehittämisyhtiö Keulink Oy auttaa ongelmatilanteissa. Ota rohkeasti yhteyttä yritysneuvojaamme Leila Piippaan puh 0400 314 190

Ystävällisin terveisin

Multian kunta ja Kehittämisyhtiö Keulink Oy

Multian kunta tiedottaa koronavirustilanteen ajankohtaisista asioista toimialoittain seuraavaa:

Sosiaalitoimi

Multian kunnassa tilanne on rauhallinen. Todettuja koronavirustapauksia ei ole. Kunta ohjeistaa kuntalaisia yhä pitämään huolta hyvästä hygieniasta ja välttämään tarpeetonta asiointia julkisilla paikoilla.

Sosiaalitoimi valmistelee tiedotuskirjettä lähetettäväksi koteihin niille yli 70-vuotiaille, jotka eivät ole kunnan kotihoidon tai palveluasumisen asiakkaita.

Kierrätyspiste, kehitysvammaisten työ- ja päivätoiminta sekä ikääntyneiden päivätoiminta ovat toistaiseksi suljettuja ainakin 13.5.2020 saakka.

Lisätietoja: Satu Kokkonen, perusturvajohtaja
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Puhelin: 014 2481 258

Sivistystoimi

Kouluruoan jakelu koteihin aloitettiin 8.4.2020. Perheet ovat voineet ilmoittautua kouluruoan vastaanottajiksi koulun kautta lähteneellä Wilma-kyselyllä. Annokset jaetaan ns. kylmäannoksina 2 kertaa viikossa.
Lisätietoja: Reima Viitala, Sinervän koulukeskuksen rehtori
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Puhelin: 014 2481 239

Aluehallintoviraston (AVI) ohjeistuksen mukaisesti kirjaston kirjojen palautuslaatikko suljettiin maanantaina 6.4.2020. Kirjasto on suljettuna ainakin 13.5.2020 saakka.

Nuorisotilat ja liikuntatilat pysyvät suljettuina ainakin 13.5.2020 saakka.

Lisätietoja: Päivi Salonen, sivistystoimenjohtaja
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Puhelin: 014 2481 260

Yrittäjien tuki

Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) tukee yksinyrittäjiä koronatilanteen aiheuttamien vahinkojen kattamiseksi. Kunta myöntää tuen ja tuen määrä on 2.000 €. Kunnan myöntämän tuen hakeminen ja sitä koskeva neuvonta tapahtuu Kehittämisyhtiö Keulinkin kautta. Päätöksen tuen myöntämisestä tekee kunnanjohtaja. Asiasta tiedotetaan heti, kun tuen tarkat hakuohjeet julkaistaan.

Lisätietoja: Noora Pajari, kunnanjohtaja
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Puhelin: 014 2481 201

Kunnanvirasto

Kunnanvirasto pysyy suljettuna ainakin 13.5.2020 asti. Tapaamiset hoidetaan ajanvarauksella. Yhteydenotot sähköpostitse tai puhelimitse:
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 014 2481 200. Henkilöstön yhteystiedot löytyvät osoitteesta: www.multia.fi
Henkilöstön sähköpostiosoitteet ovat muodossa Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lisätietoja: Noora Pajari, kunnanjohtaja
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Puhelin: 014 2481 201

Multian kunnanvirasto tiedottaa

Kunnanvirasto on suljettu valtioneuvoston päätöksen mukaisesti ainakin 13.5.2020 saakka. Tapaamiset hoidetaan ajanvarauksella. Yhteydenotot sähköpostitse tai puhelimitse:

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 014 2481 200

Henkilöstön yhteystiedot löytyvät osoitteesta: www.multia.fi

Henkilöstön sähköpostiosoitteet ovat muodossa Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lisätietoja: kunnanjohtaja Noora Pajari, puh. 014 2481 201, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kirjasto tiedottaa

Kirjasto on suljettu valtioneuvoston päätöksen mukaisesti ainakin 13.5.2020 saakka.

Myöskään kirjojen palautusluukku ei ole käytössä 6.4.2020 alkaen poikkeusolon aikana Avin ohjeiden mukaisesti.

Asiakkaan ei tarvitse olla huolissaan lainattavan aineiston maksuista tai eräpäivistä sulkuajan aikana.

Nykytilanteessa Keski-kirjastot panostavat e-aineistoihin, kuten kirjoihin ja lehtiin, joita voi ladata verkkopalveluista.

Tiedustelut: sivistystoimenjohtaja Päivi Salonen; p. 014 2481 260; Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Multian kunnan perusturva tiedottaa

Multian kunnan perusturvapalveluissa noudatetaan asiakastyössä Keski-Suomen sairaanhoitopiirin hygienia- ja suojavarusteohjeistusta. Hengityssuojia/suojamaskeja käytetään tarvittaessa, jos asiakkaalla on hengitystieinfektio-oireita. Henkilökunta ei tule sairaana töihin. Koronan ennaltaehkäisyssä korostuu hyvä käsihygienia; ensisijaisesti riittävä käsien pesu saippualla. Jos se ei ole mahdollista, käytämme käsidesiä. Muutoin henkilöstö noudattaa yleisiä hygieniaohjeita.

Multian kunnan sosiaalitoimen valmiusryhmä auttaa tarvittaessa yli 70- vuotiaiden asioiden hoitamisessa. Yhteydenotto arkisin klo 8-16: sosiaaliohjaaja Ani Närhi p. 014 2481 257. Muina aikoina Keski-Suomen sosiaalipäivystys p. 014 266 0149.

Koronaan liittyvissä asioissa kunnan oma neuvontapuhelin on 014 2481 258. Myös sähköpostilla vastaamme kysymyksiin Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Kehitysvammaisten työ- ja päivätoiminta, kierrätyspiste sekä ikääntyneiden päivätoiminta pysyvät suljettuina 13.5.2020 saakka. Vierailut palvelukeskus Poukamassa on kielletty toistaiseksi pois lukien tapauskohtaisesti arvioiden kriittisesti sairaiden ja saattohoidossa olevien läheiset. Näiden vierailujen osalta läheiset voivat olla yhteydessä hoitajiin.

Koronaneuvontapuhelin seututerveyskeskuksessa

Seututerveyskeskuksen työntekijä vastaa asiakkaiden koronaan liittyviin yleisiin kysymyksiin puhelimitse arkisin klo 8–16 sekä viikonloppuisin ja pyhinä klo 10–15 numerossa 050 475 3609. Jos puhelin on varattu, sinulle soitetaan takaisin.

Jos epäilet tartuntaa

 • Tee sähköinen oirearvio ja toimi sen antamien ohjeiden mukaan.
 • Pysy kotona taudin leviämisen välttämiseksi. Kaikki flunssan oireet hoidetaan nyt kotona riippumatta siitä, oletko matkustanut tai muutoin altistunut koronavirukselle. Sairausloma kirjoitetaan tarvittaessa puhelimitse.
 • Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat. Laita käytetty nenäliina välittömästi roskiin. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi.
 • Huolehdi hyvästä käsihygieniasta. Pese käsiä vedellä ja saippualla ainakin 20 sekunnin ajan. Jos niitä ei ole saatavilla, käytä alkoholipitoista käsihuuhdetta. Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi.
 • Jos sinulle tulee vakavia oireita, kuten hengenahdistusta tai yleistilasi laskee, tai kyseessä on pieni lapsi, tee kotona sähköinen oirearvio. Terveysaseman ollessa kiinni, soita päiväaikaan kiireisissä asioissa Keuruun päivystyksen ajanvaraukseen p. 014 2690 125 arkisin 8-18 ja viikonloppuisin 10-16. Muina aikoina päivystysnumeroon 116 117. Toimi puhelimitse annettavien ohjeiden mukaan. Yhteydenotto etukäteen on välttämätön, jotta sairastunut ei levittäisi tautia terveysasemalla tai yhteispäivystyksessä.
 • Hoitotarvikejakelu Multian kunnassa:
  Hoitotarvikejakeluun varataan aika puhelimitse p. 014 269 0086

Ajankohtaista tilannetietoa muualla

Vanhentuneet tiedotteet

Koronatiedotearkistoon >>>

Navigaatio