OS5A0037-Edit.jpg

Koronatiedote/varhaiskasvatus, esiopetus ja perusopetus 13.10.2021

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja opetus- ja kulttuuriministeriö antoivat 12.10.2021 uuden suosituksen opetuksen ja varhaiskasvatuksen järjestäjille.

Koronaviruksen tartuntariski varhaiskasvatuksessa, kouluissa ja oppilaitoksissa on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen seurannassa ollut pieni, eikä kasvomaskin käytöstä ole tarvetta enää antaa yleistä valtakunnallista opetussektoria koskevaa suositusta. Paikallisesti voidaan antaa suosituksesta poikkeavia ohjeita tilanteen niin vaatiessa.

Seututerveyskeskus on 12.10.2021 päivätyllä ohjeellaan kunnille linjannut: Tartuntatilanne Keski-Suomen maakunnassa ja myös Seututerveyskeskuksen alueella on huonontunut merkittävästi. Hygieniaohjeita maskien ja käsidesien käytöstä suositellaan edelleen noudatettavaksi samoin kuin turvaväleistä huolehtimista. Tärkeää on myös se, että sairaana ollessa pysytään kotona eli liikutaan vain terveinä. Rokotusten ottamista suositellaan vahvasti.

Multian kunnan johtoryhmä kokoontuu tiistaina 26.10.2021 ja antaa tarvittaessa uusia ohjeita.

Multialla 13.10.2021

Päivi Salonen

Sivistystoimenjohtaja

Multian kunnanvirasto avaa ovensa maanantaina

Multian kunnanvirasto on ollut kiinni koronaepidemian varotoimena kaksi viikkoa. Asiakkaita on palveltu ja kokouksiin osallistuttu pääsääntöisesti etänä.

Nyt tilanne on helpottunut.

Kunnanvirasto avaa ovensa maanantaina 11.10.2021 ja palaa normaaliin päiväjärjestykseen. Samalla puretaan henkilökunnan vahva etätyösuositus ja työntekijät palaavat työpaikoilleen.

Vaikka rajoituksista vapaudutaan, kunnan johtoryhmä korostaa edelleen henkilökohtaisen maskin käytön ja käsihygienian tärkeyttä. Multian kunta muistuttaa myös rokotusten suojaavasta vaikutuksesta vakavaa sairastumista vastaan.

Muistutetaan lisäksi, että tulethan työpaikalle ja harrastuksiin vain ehdottomasti terveenä.

Asiasta tiedotetaan tarvittaessa lisää.

Lisätiedot:
Teppo Sirniö
kunnanjohtaja
puh. 040 301 6202

Multian kunnan henkilökuntaa ja oppilaita on altistunut, sekä sairastunut koronavirukselle

Multian kunnanvirastossa on todettu useita koronatartuntoja. Kunnanvirasto on suljettuna 8.10.2021 saakka ja vahva etätyösuositus on voimassa. Kuntalaisia palvellaan pääsääntöisesti puhelimitse, sähköpostilla tai teamsin kautta.

Lisäksi Sinervän koulussa on todettu uusi positiivinen koronatapaus. Altistuneet on kartoitettu ja kuudes luokka on asetettu karanteeniin tartuntatautiviranomaisen toimesta.

Mahdollisia altistumisia on myös yhdellä koulukuljetusreitillä ja tartuntatautiviranomaiset ovat yhteydessä lasten perheisiin ja antavat ohjeet karanteenista. Muiden lasten osalta opetus jatkuu normaalisti. Lisäksi koulu on tiedottanut, sekä tiedottaa koteja säännöllisesti tilanteesta Wilman kautta.

Mikäli epäilet altistumista tai oireilet, voit ottaa yhteyttä Seututerveyskeskuksen koronainfopuhelimeen puh. 014 269 8180. Infopuhelin palvelee kaikissa koronaan liittyvissä kysymyksissä.

Kunnan johtoryhmä korostaa henkilökohtaisen maskin käytön tärkeyttä ja hyvää käsihygieniaa. Harrastustoiminnan osalta olethan tilaisuuksissa vain ehdottomasti terveenä.

Kuntalaisia pyydetään myös seuraamaan THL:n ohjeistuksia koronaviruksesta.

Asiasta tiedotetaan tarvittaessa lisää.

Lisätiedot:

Teppo Sirniö kunnanjohtaja, puh. 040 301 6202

Koronatiedote 24.9.2021

Koulun yksi henkilökunnan jäsen on saanut koronavirustartunnan. Keskustelin tartuntatautilääkäri Matias Lahden kanssa. Tartuntatautilääkärin ohjeen mukaan altistumisia ei katsota tapahtuneen, koska pitkäkestoisia lähikontakteja ei ole todettu ja sairastunut henkilö on käyttänyt maskia. Sairastunut on asetettu eristykseen, mutta muita henkilöitä ei ole asetettu karanteeniin.

Lääkärin vahva suositus on, että yli 12-vuotiaat käyttävät koulussa toistaiseksi maskia. Lisäksi huolehdimme hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä mahdollisuuksien mukaan.

Kouluun ei saa tulla sairaana eikä oireisena. Mikäli sairastut tai oireilet, ota yhteyttä Seututerveyskeskuksen koronainfopuhelimeen puh. 014 269 8180. Infopuhelin palvelee kaikissa koronaan liittyvissä kysymyksissä.

Ystävällisin terveisin,

Reima Viitala, rehtori

p. 040 3016 239

Multian kunnan henkilökuntaa on altistunut koronavirukselle

Tiedote 23.9.2021

Multian kunnanvirastossa on todettu yhdellä työntekijällä koronatartunta. Tartunnan saanut henkilö on asetettu eristykseen ja altistuneiden jäljitys on käynnissä.

Lisäksi Sinervän koululla on todettu kolme altistumista henkilöstössä ja he ovat hakeutuneet koronatestiin. Tilannetta seurataan.

Varotoimenpiteenä epidemian leviämisen ehkäisemiseksi kunnanvirasto pidetään suljettuna perjantaihin 1.10.2021 saakka. Lisäksi varotoimenpiteenä kaikki kunnan yleisötilaisuudet perutaan tästä päivästä (23.9.2021) alkaen toistaiseksi.

Mikäli epäilet altistumista tai oireilet, voit ottaa yhteyttä Seututerveyskeskuksen koronainfopuhelimeen puh. 014 269 8180. Infopuhelin palvelee kaikissa koronaan liittyvissä kysymyksissä.

Kunnan johtoryhmä korostaa henkilökohtaisen maskin käytön tärkeyttä ja hyvää käsihygieniaa. Harrastustoiminnan osalta olethan tilaisuuksissa vain ehdottomasti terveenä.

Asiasta tiedotetaan tarvittaessa lisää.

Lisätiedot:

Teppo Sirniö kunnanjohtaja vt., puh. 040 301 6202

Tiedote kuntalaisille koronatilanteesta (11.8.2021)

Keski-Suomen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä eli Koronanyrkki totesi kokouksessaan 9.8.2021, että muu sairaanhoitopiirin alue jatkaa koronavirusepidemiassa kiihtymisvaiheessa Jyväskylän siirtyessä leviämisvaiheeseen.

TURVAOHJEIDEN NOUDATTAMIEN

Koronanyrkki toi kokouksessa esiin myös huolen kansalaisten välinpitämättömyyden leviämisestä.

Koronanyrkki muistuttaakin kansalaisia siitä, kuinka tärkeä on nyt käyttäytymistavan muutos, eli maskeja käytetään lähikontakteissa ja eikä turvavälien tärkeyttä epidemian hillitsemisessä unohdeta.

Myös kaikkien yli 12 -vuotiaiden olisi hyvä muistaa koulujen alkaessa maskisuositus lähikontakteissa.

Koronanyrkki haluaa vedota myös kaikkiin kansalaisiin, että he ottaisivat koronarokotteen sekä siihen liittyvän toisen tehosterokotteen.

Turvaohjeita tulee noudattaa sekä tapahtumissa että yksityiselämässä

Multian kunta yhtyy koronanyrkin suositukseen palauttaan taas mieleen koronavirukseen liittyvät perusohjeet sekä noudattamaan alueellisia ohjeistuksia sekä rajoituksia sekä yleistä varovaisuutta.

Valtioneuvoston perusohjeet ovat seuraavat:

  • Jos saat oireita, mene koronatestiin ja pysy muuten kotona.
  • Pidä riittävä etäisyys muihin ihmisiin.
  • Pese kädet, yski hihaan.
  • Käytä kasvomaskia, kun liikut paikoissa, joissa on muita ihmisiä.
  • Pidä Koronavilkku päällä ja noudata sen ohjeita.
  • Ota rokote, kun vuorosi tulee.

Voit lukea lisää valtioneuvoston ohjeista valtioneuvoston sivuilta.

Muistutamme myös seuraavasta AVIn säädöksestä: ”Niillä alueilla, joissa ei ole voimassa olevaa kokoontumisrajoitusta, tapahtumien ja tilaisuuksien järjestäminen edellyttää, että niiden turvallisuus voidaan varmistaa noudattaen tartuntatautilain pykälässä 58 c säädettyjä hygieniavaatimuksia.” Voit lukea lisää AVIn sivuilta täältä.

KUNNAN TOIMIPISTEET

Pääsääntöisesti kunnan eri toimipisteet ovat avoinna normaalien aukioloaikojen ja käytäntöjen mukaan. Toimipisteissä asioidessa suositellaan maskin käyttöä.

Koulu sekä varhaiskasvatus ja esiopetus toimivat Opetushallituksen (OPH) ja Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) suositusten mukaisesti.  Tärkeää on muistaa, että kouluun ja päiväkotiin ei saa tulla sairaana eikä oireisena (mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky) !

Harrastustoiminnat pyörivät toistaiseksi normaalisti. Harrastuksissa suositellaan turvavälien huomiointia, kasvomaskeja sekä välineiden desinfiointia.

Palvelukeskus Poukaman vierailut toteutetaan suunnitellusti. Ole yhteydessä Poukaman henkilökuntaan saadaksesi ajantasaiset ohjeet vierailukäytännöistä.

Laaja maskisuositus kaikilla yli 12-vuotiailla on voimassa toistaiseksi.

Seuraamme Multian ja Keski-Suomen koronatilannetta ja tarvittaessa teemme muutoksia suosituksiin ja ohjeisiin.

Multian kunta kiittää kuntalaisia koronasuositusten ja –rajoitusten noudattamisesta! Kunta ei ole tähän mennessä noussut THL:n koronatartuntojen ilmaantuvuus-tilastoihin (alle 5 tapausta). Toivomme, että vakaa tilanne tartuntojen suhteen jatkuu Multialla edelleen.

 
 
 

Navigaatio