OS5A6014-Edit-2.jpg

Tiedote kuntalaisille koronatilanteesta (27.7.2021)

Seuraamme Multian koronatilannetta ja tarvittaessa teemme muutoksia suosituksiin ja ohjeisiin.

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN ALUE SIIRTYY KIIHTYMISVAIHEESEEN

Alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä (ns. Koronanyrkki) on 27.7.2021 kokouksessaan todennut Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueen siirtyvän kiihtymisvaiheeseen. Johtoryhmä kokoontui ylimääräiseen kokoukseen, sillä alueen tartuntojen ilmaantuvuus on viime viikon aikana ollut nousussa. Tartunnat ovat olleet vahvassa nousussa lähinnä Jyväskylän sekä Äänekosken alueilla, jotka kattavat maakunnan alueesta noin 70 %. Merkittävä osa tartunnoista on ollut lähtöisin kesän yksityisistä, että julkisista tapahtumista, yökerhoista ja ravintoloista.

KORONAROKOTUKSET SUOJAAVAT TEHOKKAASTI

Suurin osa Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella viimeviikkoina ilmenneistä koronavirustapauksista on todettu henkilöillä, jotka eivät ole ottaneet koronarokotetta tai eivät ole vielä ehtineet saamaan tehosteannosta. Nyrkki kannustaakin viimeistään nyt kaikkia alueen asukkaita varaamaan oman rokoteajan. Myös tehosteannoksen ottamisesta kannattaa huolehtia. Suomessa käytössä olevat koronavirusrokotteet antavat erittäin tehokkaan suojan vakavaa koronaviruksen aiheuttamaa tautia vastaan.

Multialaiset voivat varata ajan rokotukseen Seututerveyskeskuksen ohjeistuksen mukaisesti: Seututerveyskeskuksen koronarokotesivu

Koronarokotukset annetaan kesäsulun ajan Keuruulla ja elokuussa jälleen Multialla. Seuruu Seututerveyskeskuksen tiedotusta avoimista toimipisteistä.

TURVAOHJEIDEN NOUDATTAMIEN

Turvaohjeita tulee noudattaa sekä tapahtumissa että yksityiselämässä

Turvallisen ja vastuullisen käyttäytymisen merkitys nousee tartuntojen kasvaessa etenkin kesällä, kun tapahtumia järjestetään ja ihmiset liikkuvat paljon. Multian kunta yhtyy koronanyrkin suositukseen palauttaan taas mieleen koronavirukseen liittyvät perusohjeet sekä noudattamaan alueellisia ohjeistuksia sekä rajoituksia sekä yleistä varovaisuutta.

Valtioneuvoston perusohjeet ovat seuraavat:

  • Jos saat oireita, mene koronatestiin ja pysy muuten kotona.
  • Pidä riittävä etäisyys muihin ihmisiin.
  • Pese kädet, yski hihaan.
  • Käytä kasvomaskia, kun liikut paikoissa, joissa on muita ihmisiä.
  • Pidä Koronavilkku päällä ja noudata sen ohjeita.
  • Ota rokote, kun vuorosi tulee.

Voit lukea lisää valtioneuvoston ohjeista valtioneuvoston sivuilta.

Muistutamme myös seuraavasta AVIn säädöksestä: ”Niillä alueilla, joissa ei ole voimassa olevaa kokoontumisrajoitusta, tapahtumien ja tilaisuuksien järjestäminen edellyttää, että niiden turvallisuus voidaan varmistaa noudattaen tartuntatautilain pykälässä 58 c säädettyjä hygieniavaatimuksia.” Voit lukea lisää AVIn sivuilta täältä.

KUNNAN TOIMIPISTEET

Pääsääntöisesti kunnan eri toimipisteet ovat avoinna normaalien aukioloaikojen ja käytäntöjen mukaan.

Harrastustoiminnat pyörivät toistaiseksi normaalisti. Harrastuksissa suositellaan turvavälien huomiointia, kasvomaskeja sekä välineiden desinfiointia.

Seututerveyskeskuksen tekemän linjauksen mukaisesti koronarajoitukset ovat voimassa sen yksiköissä ja toiminta on keskitetty. Multian terveyspalvelut on pääsääntöisesti keskitetty Keuruun toimipisteeseen kesän ajan. Lisätietoja Seututerveyskeskuksen nettisivuilta: https://www.seututk.fi/fi-FI

Palvelukeskus Poukaman vierailut toteutetaan suunnitellusti. Ole yhteydessä Poukaman henkilökuntaan saadaksesi ajantasaiset ohjeet vierailukäytännöistä.

Laaja maskisuositus kaikilla yli 12-vuotiailla on voimassa toistaiseksi.

Multian kunnan johtoryhmä kokoontuu 2.8.2021 ja päättää tuolloin turvatoimista koronan suhteen.

Multian kunta kiittää kuntalaisia koronasuositusten ja –rajoitusten noudattamisesta! Kunta ei ole tähän mennessä noussut THL:n koronatartuntojen ilmaantuvuus-tilastoihin (alle 5 tapausta). Toivomme, että vakaa tilanne tartuntojen suhteen jatkuu Multialla edelleen.

 
 

Navigaatio