IMG_9280.jpg

Tiedote kuntalaisille koronatilanteesta (11.8.2021)

Keski-Suomen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä eli Koronanyrkki totesi kokouksessaan 9.8.2021, että muu sairaanhoitopiirin alue jatkaa koronavirusepidemiassa kiihtymisvaiheessa Jyväskylän siirtyessä leviämisvaiheeseen.

TURVAOHJEIDEN NOUDATTAMIEN

Koronanyrkki toi kokouksessa esiin myös huolen kansalaisten välinpitämättömyyden leviämisestä.

Koronanyrkki muistuttaakin kansalaisia siitä, kuinka tärkeä on nyt käyttäytymistavan muutos, eli maskeja käytetään lähikontakteissa ja eikä turvavälien tärkeyttä epidemian hillitsemisessä unohdeta.

Myös kaikkien yli 12 -vuotiaiden olisi hyvä muistaa koulujen alkaessa maskisuositus lähikontakteissa.

Koronanyrkki haluaa vedota myös kaikkiin kansalaisiin, että he ottaisivat koronarokotteen sekä siihen liittyvän toisen tehosterokotteen.

Turvaohjeita tulee noudattaa sekä tapahtumissa että yksityiselämässä

Multian kunta yhtyy koronanyrkin suositukseen palauttaan taas mieleen koronavirukseen liittyvät perusohjeet sekä noudattamaan alueellisia ohjeistuksia sekä rajoituksia sekä yleistä varovaisuutta.

Valtioneuvoston perusohjeet ovat seuraavat:

  • Jos saat oireita, mene koronatestiin ja pysy muuten kotona.
  • Pidä riittävä etäisyys muihin ihmisiin.
  • Pese kädet, yski hihaan.
  • Käytä kasvomaskia, kun liikut paikoissa, joissa on muita ihmisiä.
  • Pidä Koronavilkku päällä ja noudata sen ohjeita.
  • Ota rokote, kun vuorosi tulee.

Voit lukea lisää valtioneuvoston ohjeista valtioneuvoston sivuilta.

Muistutamme myös seuraavasta AVIn säädöksestä: ”Niillä alueilla, joissa ei ole voimassa olevaa kokoontumisrajoitusta, tapahtumien ja tilaisuuksien järjestäminen edellyttää, että niiden turvallisuus voidaan varmistaa noudattaen tartuntatautilain pykälässä 58 c säädettyjä hygieniavaatimuksia.” Voit lukea lisää AVIn sivuilta täältä.

KUNNAN TOIMIPISTEET

Pääsääntöisesti kunnan eri toimipisteet ovat avoinna normaalien aukioloaikojen ja käytäntöjen mukaan. Toimipisteissä asioidessa suositellaan maskin käyttöä.

Koulu sekä varhaiskasvatus ja esiopetus toimivat Opetushallituksen (OPH) ja Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) suositusten mukaisesti.  Tärkeää on muistaa, että kouluun ja päiväkotiin ei saa tulla sairaana eikä oireisena (mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky) !

Harrastustoiminnat pyörivät toistaiseksi normaalisti. Harrastuksissa suositellaan turvavälien huomiointia, kasvomaskeja sekä välineiden desinfiointia.

Palvelukeskus Poukaman vierailut toteutetaan suunnitellusti. Ole yhteydessä Poukaman henkilökuntaan saadaksesi ajantasaiset ohjeet vierailukäytännöistä.

Laaja maskisuositus kaikilla yli 12-vuotiailla on voimassa toistaiseksi.

Seuraamme Multian ja Keski-Suomen koronatilannetta ja tarvittaessa teemme muutoksia suosituksiin ja ohjeisiin.

Multian kunta kiittää kuntalaisia koronasuositusten ja –rajoitusten noudattamisesta! Kunta ei ole tähän mennessä noussut THL:n koronatartuntojen ilmaantuvuus-tilastoihin (alle 5 tapausta). Toivomme, että vakaa tilanne tartuntojen suhteen jatkuu Multialla edelleen.

 
 
 

Navigaatio