talvi6.jpg

Perheoikeudelliset palvelut

Multian kunnan lastenvalvojan palvelut etänä ja lähipalveluna Jyväskylästä 1.1.2021 alkaen

Keski-Suomen kunnat ovat sitoutuneet Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmaan. Perheoikeudellisten palveluiden tuottaminen alueellisena yhteistyönä on hankeohjelman yksi toimenpide. Alueellisen palvelun tavoitteena on tuottaa asukkaille yhdenvertaista palvelua, nopeuttaa palveluun pääsyä, mahdollistaa joustavuus toimipisteiden valinnassa sekä turvata riittävä asiantuntijuus.

Keski-Suomessa lastenvalvojan asiantuntijuutta kootaan alueelliseen yksikköön. Jyväskylän kaupunki tuottaa lastenvalvojan palvelut vuoden 2021 alusta lähtien valtaosaan Keski-Suomen kunnista.

Hankasalmen, Joutsan, Jyväskylän, Keuruun, Luhangan, Multian, Petäjäveden, Toivakan, Saarikan kuntayhtymän Kannonkosken, Karstulan, Kivijärven, Kyyjärven ja Saarijärven sekä Viitaunionin Viitasaaren ja Pihtiputaan kuntien asukkaat ottavat yhteyttä Jyväskylän perheoikeudellisiin palveluihin, kun he tarvitsevat lastenvalvojan palveluita.

Yhteystiedot:
https://www.jyvaskyla.fi/sosiaalipalvelut/perheet/lapsen-isyys-elatus-huolto-ja-tapaaminen

Apua lapsen huolto-, asumis-, tapaamis- ja elatusasioihin

Lastenvalvoja auttaa, kun perheen vanhemmat ovat eronneet ja lapsen huolto-, asumis-, tapaamis- ja elatusasiat vaativat neuvontaa, ohjausta, apua ja sopimuksia. Perheoikeudelliset palvelut selvittää myös lapsen isyyden ja äitiyden. Isyys selvitetään, kun neuvolassa tapahtuva ennakollinen isyyden tunnustaminen ei ole mahdollista tai avioliiton ulkopuolella syntyneen lapsen isyys on epäselvä. Lisäksi lastenvalvojat laativat olosuhdeselvityksiä riita-asioissa tuomioistuimille.

Kunnat organisoivat edelleen itse lasten valvotut tapaamiset sekä niiden valvonnan.

Perheoikeudellisten palveluiden toimipiste sijaitsee Jyväskylässä. Toimipisteen lisäksi asiakasvastaanottoja järjestetään sovitusti muissakin kunnissa ajanvarauksella ja sähköisiä järjestelmiä hyödyntäen.

Yhteys lastenvalvojaan sähköisesti, puhelimitse ja chatillä

Palveluohjaus

  • maanantaina ja torstaina klo 9–10 ja tiistaina klo 12–15, p. 014 266 3993
  • ohjausta ja neuvontaa

Lastenvalvojien puhelinneuvonta

  • Yleinen puhelinneuvonta tiistaisin klo 13–15, keskiviikkoisin klo 10–12 ja perjantaisin klo 10–11 numerossa 014 266 7011
  • Varaa aika sähköisesti: Ajan oman alueen lastenvalvojalle voi varata myös sähköisesti Hyviksen kautta.
  • Lastenvalvojien henkilökohtainen puhelinaika maanantaisin ja torstaisin klo 9–10. Katso numerot oman alueesi työntekijän kohdalta.

Lastenvalvoja palvelee myös chatissa maanantaisin klo 15–17

Jyväskylän kaupungin perheoikeudelliset palvelut, Väinönkatu 6, 40100 Jyväskylä.
www.jyvaskyla.fi/lastenvalvoja

Keski-Suomen hyvinvointialue aloittaa toimintansa 1.1.2023, mistä eteenpäin se vastaa keskisuomalaisten sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen palveluista.
Tutut ammattilaiset jatkavat tutuissa toimipisteissä. Puhelinnumerot säilyvät samana.
Palveluiden tiedot, toimipisteet ja yhteystiedot löytyvät 1.1.2023 alkaen osoitteesta www.hyvaks.fi.
 
 

Navigaatio