Ohjeet nuorelle

 1. Hae työpaikkaa itse! Aktiivisuus palkitaan. Kukaan ei tule töitä kotisohvalle tarjoamaan. Jos et saa juuri sitä työtä, miltä haluat, niin laajenna ajatusmaailmaasi - jos et intopinkeänä aiokaan alalle myöhemmin niin saat ainakin kokemusta erilaisesta hommasta. Kaikki kokemus on hyödyksi myöhemmin, usko pois! Ja saat rahaa, rahaa tarvii aina.

 2. Kesätyökampanja työllistää multialaisen 15-29-vuotiaan nuoren 1-10 päivän ajaksi. Eli voit tehdä töitä sopimuksen mukaan 1 tai 10 päivää tai siltä väliltä. Palkan saat tehtyjen työpäivien mukaan.

 3. Voit tehdä vain yhden enintään 10 päivän työjakson kampanjan kautta. Työjakso 10 päivän ajalta voi olla 15-17-vuotiailla yhteensä 60 tuntia ja 18-29-vuotiailla 80 tuntia. Mikään ei kuitenkaan estä etsimästä myös toista kesätyötä (kampanjan ulkopuolelta).

 4. Palkkahan se aina kiinnostaa, eli 15-17-vuotiailla 29€/päivä ja 18-29-vuotiailla 39€/päivä. Mikäli täytät 18v työjakson aikana, niin saat korkeamman palkan. Palkasta pidätetään verot, joten joudut hankkimaan itsellesi verokortin ja toimittamaan sen kunnanvirastolle töittesi päätyttyä. Verokortilla saat veroprosentin, jonka verran palkasta vähennetään ennakonpidätystä. Jos et tuo verokorttia, palkasta napsastaan pois 60%.

  Kunnantalon sulkukuukausi on kesällä. Palkanmaksuajat vaihtelevat, maksupäivä riippuu siitä milloin työsi loppuu. Hankithan tarvittavat asiakirjat (verokortti) ajoissa.

 5. MULTIAN KUNTA tekee nuoren kanssa työsopimuksen (3 kpl); kesätyökampanjatoimistolle, työntekijälle ja työpaikantarjoajalle. Työsopimus on tehtävä ennen työn aloittamista. Meillä siis on jo sinun työsopimuksesi, pidä oma kappale itsellä tallessa.

 6. Verokortti on muistettava toimittaa työjakson jälkeen kampanjatoimistolle kunnantalolle. Ilman verokorttia palkastasi pidätetään pois 60%.

 7. Kesätyökampanjan kautta et voi mennä töihin lähisukulaisesi yritykseen, eli vanhempasi eivät voi sinua tämän kautta työllistää, mutta muutenhan siihen ei ole mitään estettä.

 8. Työjaksoa ja työn tekemistä ohjaavat ja määräävät yleiset työehtosopimuksessa mainitut nuoria koskevat säädökset sekä muut työehtosopimuksen säädökset.

 9. Hoida homma kotiin!

Tarvittavat lomakkeet ja palautukset:

 • työhakemus
 • työsopimus (tehdään 3 kpl, yksi sinulle, yksi kunnalle ja yksi työntarjoajalle)
 • verokortti kunnanvirastolle (ellet toimita, veroa otetaan 60% palkasta)

Kunnanviraston ollessa suljettu lomakkeet palautetaan viraston postilaatikkoon (seinällä pääoven vieressä). Lomakkeita voit tulostaa kirjastossa, saat ne sähköisinä versioina myös täältä.

Sanastoa:

 • työsopimus – dokumentti, joka sitoo työnantajan ja –tarjoajan antamaan työtä tehtäväksi ja sinua työtä tekemään sovittuna ajanjaksona
 • työnantaja – tässä Multian kunta, joka palkkaa sinut tekemään työtä haluamassasi yrityksessä Kesätyökampanjan kautta
 • työntarjoaja – taho, joka ottaa sinut tekemään työtä
 • tilityslomake – dokumentti, joka todistaa sinun olleen työssä ja tehneen lomakkeelle kirjatut päivät ja jonka mukaan palkka maksetaan
 • palkka – rahasumma, jonka saat tehdystä työstä työsi päätyttyä (työn päättymistä seuraavan kuun loppuun mennessä, pois lukien heinäkuu, ks edellä kohta 4)
 • vero(kortti) – Suomen valtion määräämä % -luku, joka otetaan palkastasi pois. Verolla kustannetaan mm terveydenhuolto, kouluruoka, oppikirjat, pyörätiet, leikkikentät jne.

KAMPANJATOIMISTO/ Kunnanvirasto

Multianraitti 3
42600 MULTIA
Puh. 014 2481 232
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kirjasto

Tietoa nuorille -palvelupiste (lomakkeet)

 
 

Navigaatio