Toimeentulotuki

Perustoimeentulotuki haetaan Kelasta. Perustoimeentulotuen yhteydessä voit hakea myös täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea. Kela siirtää hakemuksen kuntaan.

Toimeentulotuen verkkoasiointi: www.kela.fi/asiointi

Perustoimeentulotukihakemus: https://www.kela.fi/documents/10192/3861304/TO1.pdf

Lisätietoa perustoimeentulotuesta:

Täydentävä ja ehkäisevä toimeentulotuki

Täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen myöntää kunta.

Täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen myöntäminen edellyttää, että hakijalla on voimassa oleva perustoimeentulotuen päätös Kelasta. Täydentävää ja ehkäisevää tukea voi hakea samalla hakemuksella kuin perustoimeentulotukea. Vaihtoehtoisesti tukea voi hakea suoraan kunnasta, jolloin hakijalla tulee olla tieto voimassa olevasta perustoimeentulotuen päätöksestä.

Täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen myöntäminen edellyttää tilanteen selvittämistä ja harkinnan käyttöä. Asiakasta usein tavataan ja kuullaan avun tarpeesta. Asiakkaaseen ollaan tarvittaessa yhteydessä, jos hakemus on tullut siirtona Kelalta.

Täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea voidaan myöntää sellaisiin erityisiin menoihin, joita perustoimeentulotuki ei kata.

Täydentävään ja ehkäisevään toimeentulotukeen liittyvissä asioissa voi olla yhteydessä Multian kunnan sosiaalitoimistoon.

Perusturvajohtaja Maarit Jomppanen

Sosiaaliohjaaja Ani Närhi

Vs. sosiaalityöntekijä Anna-Maija Oikari

Keski-Suomen hyvinvointialue aloittaa toimintansa 1.1.2023, mistä eteenpäin se vastaa keskisuomalaisten sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen palveluista.
Tutut ammattilaiset jatkavat tutuissa toimipisteissä. Puhelinnumerot säilyvät samana.
Palveluiden tiedot, toimipisteet ja yhteystiedot löytyvät 1.1.2023 alkaen osoitteesta www.hyvaks.fi.
 
 

Navigaatio