IMG_9269.jpg

Yrittäjille

Metsät ovat Multian kunnan merkittävin luonnonvara ja kunnan teollisista työpaikoista valtaosa liittyy tavalla tai toisella puun korjuuseen tai sen jalostukseen. Työllisestä työvoimasta noin 20 % saa toimeentulonsa alkutuotannosta. Teollisuuden osuus on niinikään noin 20 %. Palveluelinkeinojen piiristä toimeentulonsa saa noin puolet. Multialaisista noin kolmannes käy työssä kunnan ulkopuolella.

Multian kunta on hyväksynyt Keski-Suomen tavoite 2-ohjelman perusstrategian mukaiseksi kilpailuetu- ja erikoistumisvalintateemakseen luonto- ja kalastusmatkailun kehittämisen. Multialla erikoistumis- ja kilpailuetuvalinnan tavoitteena on monipuolistaa maaseudun elinkeinorakennetta kehittämällä perinteisen maatalouden tueksi syntyviä varsinkin metsien käyttöön ja luonto- ja kalastusmatkailuun liittyviä liitännäiselinkeinoja.

Multian kunta panostaa elinkeinojen kehittämisessä yritysten yleisten toimintaedellytysten edistämiseen ja parantamiseen. Kunnalla on runsaasti kaavoitettuja teollisuustontteja, jotka luovutetaan yritystoimintaan edullisilla ehdoilla. Multian kunta kuuluu EU:n Länsi-Suomen tavoite 2-tukialueeseen, ja sen kautta on mahdollisuudet investointi- ja kehittämistukiin. Kunta tarjoaa korvauksetta multialaisille yrityksille niiden tarvitsemia kehittämis- ja neuvontapalveluja Tili- ja Isännöintitoimisto Anne Paanasen sekä kehittämisyhtiö Keulink Oy:n toimesta.

Kunta osallistuu erilaisten hankkeiden kautta (kunnan hankesalkku) paikallisen ja seudullisen elinkeino- ja työllisyyspolitiikan tukemiseen EU:n kolmannella ohjelmakaudella 2007-2013.

Multialla on hyvä yrittää. Ota yhteyttä kuntaan; olemme palveluksessasi.

Elinkeinopalvelut

Multian kunta ostaa yritysneuvontapalvelut Kehittämisyhtiö Keulink Oy:ltä. Keulink Oy:n palvelut kattavat yritysidean arvioinnin, perustamisneuvonnan, rahoituspalvelut (rahoituskanavien etsinnän, hakemusasiat) ja starttirahalausunnot. Yritysneuvoja tekee myös yrityskäyntejä.

Tavoitteena on monipuolistaa ja kehittää Multian kunnan eri elinkeinoja.

Yrityspalvelut:

Yrityspalvelupäällikkö Leila Piippa
0400-314 190
sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tavattavissa Multialla tarvittaessa.

Ajanvaraukset puh. 0400 342 915.

Muutenkin on mahdollista kääntyä elinkeinoasioissa Kehittämisyhtiö Keulink Oy:n puoleen joko osoitteessa Keskusaukio 3, 42700 Keuruu tai puhelimitse 0400 342 915 (vaihde).

Multian yritysluettelo