OS5A5766.jpg

Maaseutupalvelut

Multia kuuluu 1.1.2013 alkaen Maaseutuhallinnon Keuruun yhteistoiminta-alueeseen. Lisätietoja yhteistoiminta-alueesta ja ajankohtaisista asioista löydät Keuruun kaupungin www-sivuilta tästä linkistä.

Yhteistoiminta-alueen paikallinen toimipiste on edelleen Multian kunnanvirastolla. MUUTOS toukokuusta 2015 alkaen:Toimipiste on pääsääntöisesti avoinna torstaisin ja perjantaisin klo 9-16. Minut tavoitat Multialta ja Keuruulta kuitenkin aina parhaiten sopimalla ajan puhelimitse etukäteen.

Yhteystiedot:

Maaseutusihteeri Tarja Saramäki
p. 0400 321 108
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Postiosoite: Maaseutusihteeri Tarja Saramäki, Multian kunnanvirasto, Multianraitti 3, 42600 Multia

  • Multian valokuituhankkeen kuulumisista tai mieltä askarruttavista kysymyksistä valokuituun liittyen voi edelleen tulla keskustelemaan kanssani.

Multialla aktiivitiloja on v. 2015 62 kpl (v.2014 66 kpl) - tiloilla tuotetaan pääasiassa maitoa, puuta ja marjoja. Erikoiskasveista viljelyssä on kuminaa noin 23 ja marjakasveja - lähinnä herukkaa - 50 hehtaarin alalla. Peltoa on viljelyssä yhteensä 1650 ha ja keski-peltoala on 24,6 ha (v. 2002 18,8 ha).

Ajankohtaista 9.11.2015:

Sähköisesti ja paperilomakkeella tulleet tukihakemukset on saatu siirrettyä/ tallenettua maksujärjestelmään ohjelmasovelluksen puutteista johtuen hieman hitaasti. Viimeisin ilmoituskierros (ympäristökorvauksen syysilmoitukset) on kuitenkin selvitetty ja maksatushyväksynnät ovat meneillään - joten eiköhän tästäkin vuodesta selvitä!

Vuoden 2015 tuista on maksettu lokakuussa luonnonhaittakorvauksen ennakko (85 %). Seuraava kunnan kautta tapahtuva maksatus koskee ympäristökorvauksen ennakkoa (80%): se on parisen viikkoa myöhässä eli rahaa tilille voi odottaa vk 48 alkaen. Muut tämän vuoden puolella maksettavat tuet menevät joulukuun puolelle : kansalliset peltotuet, perus- ja viherryttämistuen ennakko (80%), nuoren viljelijän tuki 1 erä (90 %) ja EU-nautapalkkion 1. erä.

Katso https://www.keuruu.fi/tyo-yrittaminen/maaseutuhallinnon-keuruun-yhteistoiminta-alue-yrittajille/maataloustuen-hakeminen

Linkkejä